ACTUALITATE 2 mai 2017

Oaspeți din Suedia la Ocolul Silvic Comandău

de Covasna Media | 2082 vizualizări

La sfârșitul săptămânii trecute, Ocolul Silvic Comandău din cadrul Direcției Silvice Covasna a fost gazda unui grup de suedezi, veniți în țara noastră pentru a afla mai multe despre administrarea fondului forestier.

Ing. Mihai Ciocârlan, șeful Ocolului Silvic Comandău, le-a vorbit oaspeților din Nordul Europei despre activitatea ocolului și implicit a colegilor silvicultori în ceea ce privește fondul forestier administrat, principalele specii forestiere din zonă, situația suprafețelor regenerate, despre munca de îngrijire a pădurilor, ținând cont de importanţa promovării gospodăririi durabile a acestora și asigurarea unui echilibru cu interesele sociale, economice şi nu în ultimul rând, de mediu. Discuția, chiar dacă a fost puțin îngreunată de necesitatea traducerii în sau din suedeză ori engleză, a fost plină de învățăminte pentru ambele părți.

Adina Cămară, reprezentanta Agenției Explore România, cea care a organizat vizita turiștilor suedezi, ne-a declarat: „Noi organizăm multe circuite tematice, agricole și forestiere. Reprezentanți ai cooperativelor din alte țări, fermieri, în cazul de față, proprietari de păduri, tehnicieni forestieri, vin în România într-un fel de schimb de experiență. Vin să vadă care e situația în România, cum se descurcă oamenii. E și un schimb de idei - turiștii văd cum e la noi, iar noi aflăm informații despre cum se face același lucru în țara lor. Din experiența mea, ca însoțitor al mai multor grupuri din diverse țări, chiar s-au stabilit niște relații, oamenii au discutat, au rămas în contact. Am ales să venim în Covasna pentru că, din punct de vedere silvic, este o zonă foarte interesantă. Ieri am fost în județul Brașov, mâine mergem în pădurile Șincii, să le arătăm suedezilor și păduri virgine“.

Agenția Explore România este din Piatra Neamț. „Este o agenție mică, dar e singura din România membră în Asociația Internațională a Tour-operatorilor agricoli și forestieri. Este un turism de nișă, îți trebuie și cunoștințe tehnice. Însă vizităm și obiective turistice, astfel ca turiștii noștri să plece cu o imagine generală a României. Zilele acestea, prietenii noștri suedezi au rămas impresionați de grija cu care sunt gospodărite pădurile de stat, de frumusețile naturale ale județului Covasna și pleacă cu amintiri plăcute de aici“, ne-a mai spus reprezentanta agenției.

(Biroul de presă al D.S. Covasna)

Teme articol: Comandau Suedia ocolul silvic
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.