ACTUALITATE 6 mai 2009

O singură persoană interesată să lucreze în străinătate

de Covasna Media | 948 vizualizări
Oportunitatea găsirii unui loc de muncă în străinătate nu le-a mai surâs deloc covăsnenilor luna trecută, unul singur „încumetându-se” să aplice la o astfel de ofertă. Asta după ce în luna februarie peste 70 de persoane din judeţ solicitaseră să plece în străinătate, pe un post sau altul. „Se pare că s-au răzgândit. Mass-media e de vină, informaţiile au venit la fel de repede ca şi

Oportunitatea găsirii unui loc de muncă în străinătate nu le-a mai surâs deloc covăsnenilor luna trecută, unul singur „încumetându-se” să aplice la o astfel de ofertă. Asta după ce în luna februarie peste 70 de persoane din judeţ solicitaseră să plece în străinătate, pe un post sau altul.

„Se pare că s-au răzgândit. Mass-media e de vină, informaţiile au venit la fel de repede ca şi criza şi oamenii realizează că au şanse mai puţine în străinătate, dovadă şi revenirile mai puţine acasă cu ocazia Paştelui”, a afirmat directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Kelemen Tibor.

O serie dintre ofertele de muncă în străi nătate erau şi din partea Oficiului German de Muncă în străinătate, pentru îngrijire de bătrâni la domiciliu, în timp ce pentru Spania sau Italia nu au sosit oferte.

Potrivit datelor valabile pentru luna aprilie, rata şomajului ajunsese în Covasna la 8,71%, cu aproape 8.000 de şomeri. Oferta de locuri de muncă era de 337, din care mai rămăseseră libere 165.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dan, 6 mai 2009
si vreau sa spun ca amandoi am fost supra calificati,fata de posturile la care am aplicat. Cat despre intervul de la Observatorul,?!!?!??!?
dan, 6 mai 2009
noua de 6 luni de zile ni se inchid usile in nas, ghiciti motivul neoficial.daca eu pot spune ca este doar impresie de a mea, nevastamea a sunat la inceputul lui februarie la o firma,a dus CVul la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.