ACTUALITATE 30 ianuarie 2020

O nouă șansă pentru cățelul salvat de voluntari

de Daniela Luca | 1710 vizualizări

Jánoska a înfruntat moartea de două ori și așteaptă să fie adoptat 

Cățelul salvat în urmă cu două săptămâni de doi voluntari din Sfântu Gheorghe, după ce a  fost tratat cu brutalitate de foștii stăpâni, este acum sănătos. Patrupedul a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate și unui tratament anevoios, însă este plin de viață, spun salvatorii. Povestea lui nu i-a lăsat indiferenți pe covăsneni. Sunt oameni care s-au arătat interesați să îl adopte, însă nimic nu s-a concretizat încă. 

Câinele este acum în grija Adăpostului de la Câmpu Frumos, administrat de Tega, iar starea lui de sănătate este foarte bună, spun cei care l-au salvat. Cu numai două săptămâni în urmă, viața lui atârna însă de un fir. Acesta avea o rană  adâncă în zona gâtului, cauzată de un lanț prea strâns în care ar fi fost ținut patrupedul, după spusele veterinarului care l-a tratat. 

Animalul a fost preluat de la așa-zișii stăpâni și dus de urgență la o clinică veterinară unde a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate. După câteva zile, cățelul a fost infectat cu un virus periculos – parvoviroza. Astfel, a fost nevoie din nou de tratament. 

„Am adunat banii pentru tratamentul împotriva virusului pe care l-a făcut după operație. I s-au făcut perfuzii cinci zile. Acum e tot la Adăpost, dar e imun deja la acel virus pentru că a fost vaccinat. Cățeii de acolo nu sunt infectați, dar virusul rămâne mult timp în mediul în care a fost un cățel bolnav. Ne-a ajutat foarte mult și veterinarul în acest caz. E un virus rezistent, dar Jánoska a fost foarte puternic. E un luptător. A trecut prin multe și ar merita o familie iubitoare. Acum trebuie să primească toate vaccinurile, iar după aceea poate fi adoptat. Deja s-a interesat cineva, dar nu e nimic sigur”, ne-a spus voluntarul Igyártó Nándor. 

Deocamdată cățelul rămâne sub observația celor de la Adăpostul aflat la Câmpu Frumos, însă după toate suferințele îndurate, ar merita o familie care să nu îl mai rănească vreodată. 

Totodată, de reamintit este și faptul că în afară de Jánoska, alți 134 de căței așteaptă să fie adoptați. 

Cei care vor să aibă parte de dragostea fără limite a unui cățel, sau poate chiar a mai multora, sunt așteptați la Adăpostul de la Câmpu Frumos de luni până vineri, între orele 09:00 și 18:00. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.