ACTUALITATE 12 mai 2013

O nouă expediţie pentru începători în vârful Mont Blanc

de Agerpres | 1946 vizualizări

Asociaţia Alpin Sport din Sfântu Gheorghe a început vineri înscrierile pentru o nouă expediţie în vârful Mont Blanc destinată începătorilor.

Coordonatorul expediţiei, alpinistul Tulit Zsombor, care a urcat până acum de cinci ori pe Mont Blanc cu grupuri neexperimentate, a declarat că prin acest proiect vrea să demonstreze că orice om sănătos, cu o condiţie fizică medie, dar cu o ambiţie puternică şi un mentor bun poate atinge performanţe remarcabile.

Candidaturile pot fi depuse până pe data de 9 iunie, iar expediţia va avea loc în luna septembrie. Asociaţia Alpin Sport va asigura o parte din echipament şi transport.

În perioada verii candidaţii vor urma o perioadă de antrenamente pentru a deprinde câteva tehnici de căţărare şi norme elementare de supravieţuire în munţi, iar selecţia echipajului se va face pe baza unor probe eliminatorii ce vizează rezistenţa fizică şi mentală.

În cele cinci ediţii anterioare ale expediţiei, peste 40 de persoane au ajuns pe vârful Mont Blanc (4810 metri). Tulit Zsombor a spus că doreşte să organizeze anual astfel de expediţii pentru novici.

Acesta este unul dintre cei mai experimentaţi alpinişti din ţară – de-a lungul anilor şi-a înscris în palmares cele mai înalte vârfuri de pe cinci continente, respectiv Elbrus (Europa), McKinley (America de Nord), Kilimanjaro (Africa), Aconcagua (America de Sud) şi Mount Vinson (Antarctica) şi are de gând ca în următorii ani să cucerescă Carsensz Pyramid din Australia şi Everestul din Asia, adică să-şi „adjudece” cele mai înalte piscuri de pe fiecare continent.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Paraschiva, 13 mai 2013
Minunata initiativa . Felicitari!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.