ACTUALITATE 1 august 2013

Noutate la Spitalul Privat Semper Sanitas din Sâncrai

de Covasna Media | 263 vizualizări

La Spitalul Privat Semper Sanitas din Sâncrai a fost iniţiată utilizarea de entonox, un amestec de gaz care conţine protoxid de azot (gaz medicinal ilariant) şi oxigen medicinal, 50% din fiecare, şi utilizat prin inhalarea lui.

Acesta este recomandat în primul rând femeilor sensibile la durere, cu pragul dureros scăzut şi celor care sunt conştiente că naşterea naturală are efect benefic asupra copilului care urmează să se nască. Nu în ultimul rând celor care au în vedere şi efectele negative pe termen lung al opera­ţiilor abdominale (2-3 cezariene până la vârsta de 30-35 de ani).

Entonoxul are efect de relaxare şi un uşor efect de calmare, reduce senzaţia de durere şi creşte pragul dureros. Concentraţia de 50% de oxigen, aproximativ dublă faţă de cea din aerul ambiental, asigură un conţinut sigur de oxigen în gazul inspirat.

Se utilizează când se doreşte apariţia si apoi dispariţia rapidă a efectelor analgezice. Entonoxul produce efecte analgezice imediate după câteva inhalări, iar efectele analgezice dispar la câteva minute după ce utilizarea este întreruptă.

Se utilizează prin inhalaţie printr-o mască facială ataşată la o valvă specială, ceea ce înseamnă că gravida are control total asupra debi­tului de gaz prin intermediul propriei respiraţii. Valva se deschide numai când are loc inspiraţia. Este foarte puţin probabil să se administreze mai mult gaz deoarece furnizarea este controlată de către persoana care utilizează, iar amestecul de gaz este fix.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.