ACTUALITATE 10 iulie 2024

Noul sezon competițional sportiv în atenția jandarmilor covăsneni

de Covasna Media | 606 vizualizări

Astăzi 10 iulie a.c., la sediul Jandarmeriei Covasna a avut loc o întâlnire a reprezentanților instituțiilor cu responsabilități pe linia prevenirii și combaterii violenței în sport, premergător deschiderii sezonului competițional 2024 - 2025.

La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției Județene de Sport, ai societăților specializate de protecție și pază, ai cluburilor sportive de fotbal de la nivelul județului Covasna.

Scopul acestei întruniri a fost stabilirea tuturor detaliilor în conformitate cu prevederile legale, astfel încât să se asigure condiţiile optime de siguranţă pe timpul jocurilor și competiţiilor sportive, precum și îmbunătățirea modului de cooperare între instituțiile abilitate.

A fost analizat modul de organizare și desfășurare a competițiilor de fotbal din sezonul anterior și au fost reiterate măsurile care vor fi luate pentru siguranța participanților la aceste evenimente.

Totodată au fost abordate și alte teme de discuție, precum:

- respectarea de către toţi factorii implicaţi, a prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare;

- obligaţiile personalului de ordine şi siguranţă în incinta arenelor sportive;

Siguranța participanților, precum și prevenirea producerii faptelor antisociale la competițiile și jocurile sportive, constituie unul dintre obiectivele Jandarmeriei Covasna, de aceea, instituția noastră organizează astfel de întâlniri la începutul fiecărui sezon competițional sportiv.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul IJJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.