ACTUALITATE 15 aprilie 2013

Nouă persoane, înşelate de un tânăr care le-a promis locuri de muncă în străinătate

de Agerpres | 98 vizualizări

Nouă persoane din judeţele Covasna şi Harghita au fost înşelate de un tânăr care le-a promis, contracost, locuri de muncă în străinătate.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, tânărul în vârstă de 29 de ani din localitatea Olteni a postat pe internet un anunţ de recrutare a forţei de muncă pentru o spălătorie auto din Anglia, în urma căruia a racolat nouă persoane. Oamenii au fost urcaţi într-un microbuz cu destinaţia Anglia, însă după încasarea sumelor de bani, respectiv câte 550 de lei de la fiecare, au fost abandonaţi pe raza localităţii Praid, judeţul Harghita. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc.

Un caz oarecum similar s-a petrecut tot anul acesta în municipiul Târgu Secuiesc, unde un alt bărbat a păcălit mai multe persoane cărora le-a promis locuri de muncă în Suedia. Acesta deschisese un birou de consiliere şi plasare a forţei de muncă la Târgu Secuiesc, pe care l-a închis după numai două săptămâni. Potrivit Poliţiei, în acest caz au fost înregistrate 12 plângeri pentru un prejudiciu total de 8.000 de lei, dar este posibil ca numărul persoanelor escrocate să fie mai mare.

Conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă a judeţului Covasna le recomandă cetăţenilor să apeleze la sistemul EURES de plasare a forţei de muncă în Uniunea Europeană, pentru a nu risca să devină victimele unor escrocherii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.