ACTUALITATE 21 februarie 2010

Noii subprefecţi, învestiţi în funcţii

de Covasna Media | 707 vizualizări
Benedek Kaplar Gabor şi Valentin Ionaşcu au depus vineri jurământul. 22feb2010-subprefectiNoii subprefecţi ai judeţului Covasna - Valentin Ionaşcu şi Benedek Kaplar Gabor, susţinuţi de PD-L, au fost învestiţi în funcţii, vineri la Sfântu Gheorghe. La ceremonie au luat parte ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, vicepreşedintele PD-L George Scripcaru, prefectul Gyorgy Ervin, preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, lideri politici ai PD-L şi UDMR, primari şi reprezentanţi ai

Benedek Kaplar Gabor şi Valentin Ionaşcu au depus vineri jurământul.

22feb2010-subprefectiNoii subprefecţi ai judeţului Covasna - Valentin Ionaşcu şi Benedek Kaplar Gabor, susţinuţi de PD-L, au fost învestiţi în funcţii, vineri la Sfântu Gheorghe. La ceremonie au luat parte ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, vicepreşedintele PD-L George Scripcaru, prefectul Gyorgy Ervin, preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, lideri politici ai PD-L şi UDMR, primari şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Subprefecţi specializaţi pe inginerie silvică

Citirea numirii în funcţie a lui Valentin Ionaşcu, respectiv Benedek Kaplar Gabor, a fost făcută de către Elena Udrea, ambii fiind numiţi ca subprefecţi cu „caracter temporar”.

În ceea ce-l priveşte pe fostul subprefect Ion Ursache, acesta a fost suspendat din funcţie. Ambii subprefecţi ai judeţului sunt de profesie ingineri silvici, un domeniu în care, potrivit lui Gyorgy Ervin, Prefectura Covasna are nevoie de specialişti.

Învestirea celor doi subprefecţi nu a fost una scutită de mici incidente, subprefectul Valentin Ionaşcu uitând aproape, din pricina emoţiilor, să semneze ordinul de învestire. „Cred că echipa formată la Prefectura Covasna va fi una solidă, care va lucra pe puţin la fel de bine precum lucrează echipa PD-L – UDMR în Parlamentul României şi dacă avem o relaţie foarte bună încă de anul trecut cu autorităţile din Covasna şi Harghita, cred că la fel se va întâmpla şi acum, când oficial suntem împreună la guvernare şi acest exemplu de bună colaborare va exista şi la Prefectura Covasna”, a declarat Elena Udrea, cu ocazia învestirii celor doi subprefecţi.

Valentin Ionaşcu a fost director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Covasna şi a mai ocupat anterior postul de director al Direcţiei Silvice Covasna. Celălalt subprefect, Benedek Kaplar Gabor, este inginer silvic, iar până în 2009 a lucrat exclusiv în acest domeniu. Benedek Kaplar Gabor a fost membru UDMR Braşov, iar în primăvara anului 2009 a trecut în PD-L, ocupând apoi funcţia de director la Oficiul Judeţean de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit. În octombrie 2009, Benedek a fost numit subprefect de Braşov, poziţie de pe care a ajuns subprefect de Covasna.

În urma negocierilor cu UDMR, cele două posturi de subprefecţi ai judeţului Covasna au revenit PD-L, Uniunea intrând în posesia postului de prefect.

Braşov şi Covasna, împreună spre dezvoltare

Vicepreşedintele PD-L, George Scripcaru, a vorbit cu ocazia învestirii despre „echitabilitatea” propunerilor PD-L pentru cele două posturi de subprefecţi.

„Am înaintat două propuneri reprezentative, iar trecerea domnului Benedek Kaplar Gabor de la Braşov la Covasna nu reprezintă un pas înapoi ci o punte de legătură între cele două judeţe, care vor să colaboreze şi să dezvolte multe activităţi, în interesul cetăţenilor. Eu cred că am respectat în aceste propuneri şi reprezentativitatea etnică a cetăţenilor din Covasna şi Braşov, trebuind să lăsăm la o parte barierele care ne despart, trebuind să avem ca prioritate interesele coomunităţilor şi să facem ceea ce trebuie pentru dezvoltarea acestei zone”, a arătat Scripcaru, subliniind că, în calitatea sa de primar al Braşovului, este interesat ca toate proiectele de dezvoltare din zonă să se răsfrângă pozitiv asupra judeţelor Covasna şi Braşov.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, şi-a exprimat mulţumirea faţă de numirea a doi ingineri silvici în funcţiile de subprefecţi, subliniind că problema retrocedărilor trebuie finalizată în acest mandat al administraţiei locale.

Reţete din Ardeal pentru Elena Udrea

Ca semn al prieteniei pe care administraţia locală din Covasna o poartă ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, i-a oferit acesteia o sticlă de afinată şi o carte de bucate, tipărită în limba maghiară, intitulată „Gusturi ardeleneşti”. În replică, Elena Udrea a promis reţete bucureştene pentru următoarea sa vizită în judeţul Covasna.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.