ACTUALITATE 7 septembrie 2009

Noii campioni naţionali de debate au fost stabiliţi la Arcuş

de Covasna Media | 899 vizualizări
[singlepic=279,400,200,,left]Campionatul Naţional de Dezbateri Academice din România, organizat de Asociaţia Română pentru Dezbateri şi Oratorie la Arcuş a ajuns la final. Competiţia a adunat la Arcuş aproximativ 200 de participanţi din toate regiunile ţării, care s-au înfruntat pe următoarele moţiuni: „Rezervarea locurilor speciale pentru minorităţi etnice în Parlamentul României este justificată“, „Ţările ar trebui să folosească mai degrabă o politică de tip „cap and trade“ decât

Campionatul Naţional de Dezbateri Academice din România, organizat de Asociaţia Română pentru Dezbateri şi Oratorie la Arcuş a ajuns la final. Competiţia a adunat la Arcuş aproximativ 200 de participanţi din toate regiunile ţării, care s-au înfruntat pe următoarele moţiuni: „Rezervarea locurilor speciale pentru minorităţi etnice în Parlamentul României este justificată“, „Ţările ar trebui să folosească mai degrabă o politică de tip „cap and trade“ decât să impună taxe pe emisiile de carbon, în scopul combaterii încălzirii globale“, „Introducerea în trunchiul comun a unui curs de istoria şi cultura minorităţii preponderente în regiunea respectivă e justificată“ şi „Ar trebui asigurată reprezentarea grupurilor etnice minoritare în forurile de decizie locală“.

Rezultatele finale ale competiţiei plasează pe locul I echipa ARDOR Banat 2 - Iulia Caizer, Campioni pe Ardeal, reprezentanţii Clubului de Debate din Sfântu Gheorghe au obţinut locuri onorante la vorbitori: Dani Cruceriu – locul 8, Alex Drăgoi - locul 11, Adina Stoica - locul 14. Echipa formată din Antonia Mari, Vlad Vidican, Ioana Cocoveica a pierdut la punctaveraj calificarea, deşi a obţinut un număr de victorii şi voturi precum cei care au cucerit locul II. Coordonatorul Clubului de Debate din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, gazda evenimentului de la Arcuş, a ţinuit să mulţumească celor care au făcut posibilă organizarea Campionatului la Sfântu Gheorghe: Consiliul Judeţean Covasna, Consiliul Local Sfântu-Gheorghe, Tag Trust, Covalact, Spicom, Euro Taxi şi Capitaly.

Teme articol: debate Arcus
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Livia, 14 septembrie 2009
Foarte frumos. Felicitari(o s`o spun cu fiecare ocazie) organizatorilor, printre cele mai reusite competitii la care am participat. Bravo!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.