ACTUALITATE 14 aprilie 2010

Noi sedii pentru instituţiile din sediul BNR

de Covasna Media | 663 vizualizări
O parte se vor regăsi în clădirea Bazarului 15apr2010-bnrO parte dintre instituțiile care funcționează în fostul sediu al Băncii Naționale Române (BNR) se mută în scurt timp, respectiv Centrul de Cultură al județului se mută în proaspăt renovatul Bazar, în timp de Departamentul de Drumuri Județene are noul sediu pe strada Recoltei. De asemenea, și sediul Europe Direct ar urma să se mute, la fel și Oficiul Județean pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. Președintele Consiliului

O parte se vor regăsi în clădirea Bazarului

15apr2010-bnrO parte dintre instituțiile care funcționează în fostul sediu al Băncii Naționale Române (BNR) se mută în scurt timp, respectiv Centrul de Cultură al județului se mută în proaspăt renovatul Bazar, în timp de Departamentul de Drumuri Județene are noul sediu pe strada Recoltei. De asemenea, și sediul Europe Direct ar urma să se mute, la fel și Oficiul Județean pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit.

Președintele Consiliului Județean (CJ), Tamas Sandor, a declarat că mutarea instituțiilor din subordinea Consiliului nu are loc neapărat ca urmare a câștigării sediului BNR de către Episcopia Ortodoxă, ci o parte din mutări urmau să aibă loc oricum, în condițiile în care Centrul de Cultură aștepta să se mute odată cu finalizarea lucrărilor la Bazar, la fel și Drumurile.

Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei a câştigat recent, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), procesul privind fostul sediu al BNR din Sfântu-Gheorghe, prin care obţine dreptul de a folosi respectivul imobil.

Procesul ajunsese la Înalta Curte ca urmare a recursurilor făcute de CJ asupra unor excepţii din procesul de fond care se judeca la Curtea de Apel pornind de la proprietatea clădirii în care funcţiona sediul. La începutul lunii februarie, Curtea a respins însă definitiv şi irevocabil recursurile înaintate de CJ.

În altă ordine de idei, legat de sedii, Tamas Sandor a subliniat că dorința lor este ca încet încet să mute tot ceea ce funcționează pe domeniul retrocedat urmașului lui Fogolyan Kristoff, care deține o parte din clădirea CJ, respectiv turnul, garajele și niște teren, pentru că au de plătit o chirie mare, în valoare de 6.500 de euro lunar.

În acest sens, CJ a cuprins pe bugetul din acest an modernizarea clădirii de pe strada Presei, unde se va muta sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 1 milion de lei, din fondurile CJ, iar până acum au fost realizate proiectul și studiile necesare începerii lucrărilor. Investiția este programată să fie gata în luna decembrie a acestui an.

Ana Sidon

Teme articol: CJ BNR Episcopia Ortodoxă
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 15 aprilie 2010
Cu tot respectul pentru Biserica. Nu prea inteleg cum a intrat in posesia cladirii respective o persoana juridica. Nu cumva Guvernul Nastase a donat "ceva, cuiva" si inteleptii de la Inalta Curte de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.