ACTUALITATE 6 mai 2010

Noi promisiuni de reparaţii pentru podul de la Gară

de Covasna Media | 492 vizualizări
Podul din zona Gării din Sfântu-Gheorghe, care trece peste râul Olt, urmează să intre în reparaţii în perioada următoare. Primarul Antal Arpad a declarat că a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care au promis începerea lucrărilor de reabilitare ale podului în acest an. „Se ştie că administrarea tronsonului din DN 12

Podul din zona Gării din Sfântu-Gheorghe, care trece peste râul Olt, urmează să intre în reparaţii în perioada următoare.

Primarul Antal Arpad a declarat că a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care au promis începerea lucrărilor de reabilitare ale podului în acest an.

„Se ştie că administrarea tronsonului din DN 12 care trece prin oraşul nostru este responsabilitatea CNADNR şi nu a administraţiei locale din Sfântu-Gheorghe”, a declarat Antal Arpad.

Potrivit primarului, renovarea podului va necesita lucrări de aproximativ patru luni şi ar trebui să înceapă în această lună, pentru a se resepecta termenul de finalizare din acest an.

Locuitorii din Sfântu-Gheorghe se plâng constant de starea proastă a podului de peste Olt, care nu doar că e crăpat şi plin de gropi, dar are şi un aspect profund neîngrijit, dat mai ales de unele din părţile balustradelor, învechite şi ruginite.

Potrivit unor date furnizate de Inspectoratul Teritorial în Construcţii Covasna, podul de la Gară a fost construit în anul 1976, la el nu au fost făcute niciodată reparaţii capitale, are o lungime de 105 metri şi o lăţime de 14,8 m, fiind încadrat de balustrade metalice.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 6 mai 2010
Daca era la primarie era bilingv si avea mustatza.
Lili, 6 mai 2010
Mai bine era responsabilitatea administratiei locale. Ar fi existat mai multe sanse sa fie reparat si ingrijit. Asa, fiind responsabilitatea CNADNR( care nu face nici autostrazi si nici cu drumurile citeste integral
gigi, 6 mai 2010
De promisiuni este plina camara. Cand vedem ceva concret?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.