ACTUALITATE 29 martie 2010

Noi disponibilizări din confecţii

de Covasna Media | 632 vizualizări
Conform AJOFM, Fabrica Platanus din Baraolt intenţionează să dea afară 60 de angajaţi, în cursul lunii aprilie 30mar2010-textileLuna aprilie pare că vine cu noi concedieri din domeniul confecțiilor, Fabrica Platanus din Baraolt anunțând, potrivit șefului Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă Sfântu-Gheorghe, Kelemen Tibor, disponibilizarea unui număr de 60 de angajați dintr-un total de 220. Potrivit lui Kelemen, o posibilă cauză ar fi reorganizarea, în sensul ca din două schimburi să fie înființat unul singur. Concedierile sunt așteptate

Conform AJOFM, Fabrica Platanus din Baraolt intenţionează să dea afară 60 de angajaţi, în cursul lunii aprilie

30mar2010-textileLuna aprilie pare că vine cu noi concedieri din domeniul confecțiilor, Fabrica Platanus din Baraolt anunțând, potrivit șefului Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă Sfântu-Gheorghe, Kelemen Tibor, disponibilizarea unui număr de 60 de angajați dintr-un total de 220.

Potrivit lui Kelemen, o posibilă cauză ar fi reorganizarea, în sensul ca din două schimburi să fie înființat unul singur. Concedierile sunt așteptate în cursul lunii aprilie, iar angajații vor beneficia de servicii de preconcediere.

Aceasta este a doua concediere din domeniul confecțiilor, pentru luna aprilie, după ce Seconf Brețcu trimite în șomaj 157 de angajați din cei 172 ai Fabricii, începând cu 1 aprilie.

Potrivit ASIMCOV, în ultimii 10 ani numărul persoanelor angajate în fabricile de confecții din județul nostru a scăzut cu mai mult de jumătate.

Astfel, dacă la începutul anilor '90 în acest domeniu lucrau aproximativ 7.000 de covăsneni, acum mai sunt în jur de 3.000.

Situația a fost creată atât de taxele către stat, precum și de întărirea artificială a leului, care a dus exportatorii în pragul falimentului. Pe de altă parte, cheltuielile au crescut.

„În confecţii nu mai rentează să faci investiţii. Îţi şi pierzi cheful când vezi că trebuie să te lupţi cu cei care au branduri de 50 - 100 de ani, vezi că nu poţi ataca piaţa externă, iar în România o mare parte dintre oameni se aprovizionează de la second-hand”, a spus unul dintre membrii în conducerea ASIMCOV, Nagy Lajos, care conduce şi el o fabrică de confecţii.

În judeţul Covasna avem 12 fabrici care lucrează în sistem lohn.

Ana Sidon

Teme articol: AJOFM şomaj Baraolt Platanus
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.