ACTUALITATE 10 noiembrie 2014

Noi cazuri de Hepatită A înregistrate în ultima săptămână

de Agerpres | 206 vizualizări

Un număr de 25 de persoane diagnosticate cu Hepatită A, dintre care 22 copii, au fost internate în ultima săptămână la secţia de boli Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Conducerea instituţiei a atenţionat luni că pe teritoriul judeţului Covasna se manifestă o endemie de Hepatită A şi recomandă cetăţenilor să respecte cu stricteţe normele de igienă.

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în ultimele două luni s-au înregistrat aproape 200 de cazuri de Hepatită A în judeţ. Medicul epidemiolog Santa Ferenc a declarat că boala a apărut în comunităţile din mediul rural care trăiesc în condiţii precare şi nu respectă normele de igienă, iar cei mai expuşi sunt copiii aflaţi în colectivităţi. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în localităţile Brăduţ, din zona Baraolt, Belin, Araci şi Vâlcele, aflate în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe.

Santa Ferenc a mai menţionat că hepatita virală de tip A, denumită şi „boala mâinilor murdare” poate fi contractată atât direct de la persoana infectată, cât şi indirect, prin intermediul apei, alimentelor şi altor obiecte contaminate, prin urmare inclusiv în magazine şi mijloacele de transport în comun. În unităţile şcolare, gospodăriile şi fântânile din zonele afectate s-au efectuat acţiuni de dezinfecţie pentru a se limita extinderea bolii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mai, mai, 11 noiembrie 2014
Nu-i de mirare. Vad de multe ori, ca oamenii nu folosesc manusile pungile pregatite langa rafturile de paine si panificatie. Ba unii chiar isi umezesc degetele la buze! Revoltator!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.