ACTUALITATE 9 octombrie 2012

Nereguli la composesorate

de Covasna Media | 94 vizualizări

Prefectul Codrin Munteanu susține că există în judeţ composesorate care au probleme mari, acest lucru fiind vizibil din petițiile pe care membrii acestora le adresează constant Prefecturii. Codrin Munteanu a ținut să sublinieze că nu poate interveni în politica composesoratelor, care sunt instituții private, dar a atras atenția că nici acestea nu au voie, prin lege, să modifice componența membrilor composesori și nici cotele date de către Comisia Județeană.

„Oamenii se plâng că în vreme ce unii șefi de composesorate se plimbă în mașini din ce în ce mai luxoaxe, simpli membri ai acestora nu își primesc cota de lemne pentru foc, deși au păduri, fiind nevoiți să cumpere lemne. Eu nu pot interveni ca prefect, dar ceea ce pot face e să-i informez pe oameni că se pot face demersuri, conform statutului composesoratelor, pentru schimbarea conducerii acestora”, a explicat prefectul.

Acesta a dat ca exemplu Composesoratul Ghelința, unde a fost modificată anexa prin care Comisia Județeană a validat membrii composesori și de unde au venit în audiențe aproape 100 de persoane, plângându-se de faptul că li s-au modificat cotele date de către Comisia Județeană. În plus, se pare că același Composesorat a dat o cotă de 2000 de hectare urmașilor Contelui Mikó, în condițiile în care există o sentință definitivă și irevocabilă a Tribunalului Covasna, din 2011, prin care se arată că acesta a fost expropiat în întregime.

Prefectul Munteanu a făcut apel la oameni să urmeze calea legală și să acționeze conform regulilor pentru a-și intra în drepturi, arătând că nu este corect ca cei care au păduri să ajungă să-și cumpere lemne pentru iarnă doar pentru că unele composesorate modifică Anexele Comisiei Județene.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.