ACTUALITATE 29 aprilie 2022

Municipiul Sfântu Gheorghe se asociază cu alte 12 localităţi pentru înfiinţarea „Zonei metropolitane Sepsi”

de Agerpres | 1860 vizualizări

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat, joi, asocierea municipiului cu alte 12 localităţi în vederea înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona metropolitană Sepsi”.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că această zonă se va întinde de la graniţa judeţului Braşov până la cea cu judeţul Harghita, iar scopul asocierii este de a facilita dezvoltarea economico-socială.

Din această structură asociativă de drept privat şi de utilitate publică, cu sediul central în municipiul Sfântu Gheorghe, urmează să facă parte comunele Ilieni, Reci, Ozun, Chichiş, Arcuş, Valea Crişului, Ghidfalău, Micfalău, Bodoc, Malnaş, Bixad şi Moacşa.

Potrivit hotărârii adoptate joi, scopul asociaţiei este de a facilita cooperarea între unităţile administrativ-teritoriale componente şi de a crea un instrument de dezvoltare durabilă a întregii zone.

Printre altele, membrii acesteia îşi propun să identifice căi şi mijloace de îmbunătăţire a infrastructurii, să iniţieze şi să deruleze proiecte comune care să contribuie la atenuarea discrepanţelor de dezvoltare dintre localităţi, să elaboreze şi să implementeze strategii şi programe de dezvoltare integrată a zonei metropolitane.

De asemenea, au ca obiective elaborarea unui plan de mobilitate urbană durabilă, valorificarea potenţialului economic local, sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, stimularea şi atragerea de investiţii private din ţară şi străinătate, promovarea patrimoniului cultural şi a potenţialului zonei.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Zona Metropolitană, împreună cu documentele de înfiinţare a asociaţiei, urmează să fie depuse la ADR Centru pentru verificare până în data de 30 iunie.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.