ACTUALITATE 25 noiembrie 2009

Muncă voluntară

de Covasna Media | 328 vizualizări
Angajaţii de la Ambulanţă şi de la Spitalele Târgu-Secuiesc şi Baraolt şi-au dat acodul verbal de a face muncă voluntară în zilele de concediu obligatoriu [singlepic=626,250,250,,left]Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, susţine că la nivelul judeţului Covasna angajaţii din Serviciul de Ambulanţă şi de la Spitalele Târgu-Secuiesc şi Baraolt şi-au dat acodul verbal de a face muncă voluntară în zilele de concediu obligatoriu, din considerentul că personalul medical este şi aşa insuficient. Vasile Neagovici a declarat ieri că deocamdată concediul obligatoriu

Angajaţii de la Ambulanţă şi de la Spitalele Târgu-Secuiesc şi Baraolt şi-au dat acodul verbal de a face muncă voluntară în zilele de concediu obligatoriu

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, susţine că la nivelul judeţului Covasna angajaţii din Serviciul de Ambulanţă şi de la Spitalele Târgu-Secuiesc şi Baraolt şi-au dat acodul verbal de a face muncă voluntară în zilele de concediu obligatoriu, din considerentul că personalul medical este şi aşa insuficient.

Vasile Neagovici a declarat ieri că deocamdată concediul obligatoriu se aplică în câteva unităţi sanitare, iar în cele 3 amintite oamenii au convenit verbal că vor face muncă voluntară.

„S-au gândit cinstit să asigure serviciile minimale pentru pacienţi, puteau spune că dacă tot nu primesc bani, să îşi ia liber, dar suferea tot pacientul. Sunt secţii unde nu poţi să asiguri o operaţie de exemplu cu un asistent. Ambulanţa cum ştim are personal redus, cam peste tot în unităţile sanitare concediile de odihnă nu au fost luate în totalitate, sunt restanţe”, a spus Neagovici.

Liderul de sindicat a afirmat că a întocmit şi o circulară pe care o transmite spitalelor, în care atrage atenţia că, din câte constată el, legea privind concediile obligatorii nu ar avea de ce să fie aplicată în decembrie, pentru că, spune Neagovici, salariile pentru decembrie se plătesc în ianuarie, din bugetul pe 2010, şi dacă s-ar lua aceste zile libere în decembrie s-ar depăşi cadrul legal.

„A apărut târziu legea, zilele de concediu dacă tot vroiau să fie luate, trebuiau în octombrie şi noeimbrie, nu în decembrie. Le transmit punctul meu de vedere, să ia act de părerea sindicatului şi să iniţiem noi discuţii“, a mai spus liderul de sindicat.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.