ACTUALITATE 16 februarie 2015

Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare

de Covasna Media | 120 vizualizări

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată, alături de alte 11 persoane, de abuz în serviciu.

Decizia de astăzi nu mai poate fi contestată. Judecătorii au menţinut, astfel, decizia luată de instanţa inferioară.

În primă instanţă, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. Procurorii susţin că, în 2009, a prejudiciat statul cu 3 milioane de lei, după ce a organizat mai multe evenimente pentru Ziua Tineretului.

Înainte de a afla sentinţa finală, Monica Iacob Ridzi a postat pe blog un text în care vorbeşte despre probele din dosar, dar şi despre problemele sale de sănătate.

Fostul ministru a scris că speră ca judecătorii instanţei supreme să înţeleagă că e nevinovată, dar că „altarul de sacrificiu are nevoie de al 13-lea ministru”.

La ultimul termen, ea le-a cerut judecătorilor să-i ofere posibilitatea de a-şi creşte cei doi copii şi a susţinut că totul i se trage de la faptul că a fost „credulă”.

Monica Iacob Ridzi este acuzată că ar fi favorizat două companii private în perioada în care a fost ministrul Tineretului şi Sportului. Procurorii DNA susţin că a dirijat către cele două firme, peste 600.000 de euro pentru organizarea Zilei Tineretului din 2 mai 2009. Cele două societăţi erau recent înfiinţate şi aveau sediu comun într-un apartament. Aveau şi aceiaşi acţionari.

„Iacob Ridzi Monica Maria, în calitate de ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, împreună cu alţi funcţionari ai acestui minister, au prejudiciat bugetul ministerului prin încheierea a trei contracte de servicii fără ca, în prealabil, să fie organizată şi derulată vreo procedură de atribuire”, se arată într-un comunicat al DNA.

În februarie 2010, procurorii anticorupţie au cerut Parlamentului aviz pentru o percheziţie informatică în acest caz, însă cererea a fost blocată la Comisia juridică din Camera Deputaţilor timp de aproape 10 luni, după care a fost respinsă de plenul Camerei.

Monica Iacob Ridzi a negat acuzaţiile şi a spus că toate contractele au fost legale. Fostul ministru al Tineretului a fost trimis în judecată în luna mai 2011.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.