ACTUALITATE 20 aprilie 2010

Modernizări de 12 milioane de lei pe trei străzi din Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 617 vizualizări
Este vorba despre străzile Borviz, Armata Română și Arcușului 20apr2010-lucrariTrei străzi importante din municipiu – Borviz, Armata Română și Arcușului – vor intra în modernizare, după ce Consiliul Local (CL) a aprobat, ieri, documentația tehnico-economică pentru aceste lucrări. Valoarea totală a lor se va ridica la aproximativ 12 milioane de lei. Potrivit proiectelor de hotărâre, starea avansată de degradare a străzilor ce fac obiectul acestei documentații, respectiv a îmbrăcăminții asfaltice

Este vorba despre străzile Borviz, Armata Română și Arcușului

20apr2010-lucrariTrei străzi importante din municipiu – Borviz, Armata Română și Arcușului – vor intra în modernizare, după ce Consiliul Local (CL) a aprobat, ieri, documentația tehnico-economică pentru aceste lucrări. Valoarea totală a lor se va ridica la aproximativ 12 milioane de lei.

Potrivit proiectelor de hotărâre, starea avansată de degradare a străzilor ce fac obiectul acestei documentații, respectiv a îmbrăcăminții asfaltice, precum și costurile mari necesare pentru remedierea lor - plombări, colmatări, crăpături și fisuri, face obligatorie intervenția imediată pentru modernizarea lor.

De asemenea, la acestea se adaugă lipsa dispozitivelor de colectare a apelor din precipitații pe anumite porțiuni sau neamenajarea lor pe sectoarele pe care acestea există, fiind colmatate sau cu vegetație crescută, şanțurile sunt în cea mai mare parte de pamânt, ceea ce permite apei pluviale din şanțuri să ajungă în corpul drumului, ducând la degradarea acestuia prin reducerea capacității portante şi prin procesele de degradare aferente fenomenului de îngheț - dezgheț.

Printre oportunitățile unor asemenea investiții se numără și o serie de considerente economice, și anume reducerea cheltuielilor unitare pe an și km privind consumul de combustibili și lubrifianți, reducerea cheltuielilor de întreținere și reducere amortismentelor.

În cazul străzii Borviz, obiectivul de investiții constă în modernizarea infrastructurii străzii de la intersecția cu străzile Cetății si Piața Kalvin până la ieșirea din Municipiul Sfântu Gheorghe pe direcția Sugaş Băi.

Pe strada Arcușului, obiectivul de investiții constă în modernizarea infrastructurii străzii (DJ121B între km 0+000 – 0+600) de la intersecția cu strada Ciucului (DN12) pană la ieşirea din Municipiul Sfântu Gheorghe, drum care face legatura cu localitățile Arcuş şi Valea Crişului.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Michael Jackson, 20 aprilie 2010
bn ca se repara strada arcusului, pe cand podu de la gara sta sa cada si sa nu mai vorbim de cartieru ciucului unde toata lumea isi rup masinile zilnic .. e un inceput bv AA;)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.