ACTUALITATE 16 iulie 2009

Mobila second-hand afectează vânzările producătorilor locali

de Covasna Media | 723 vizualizări
Potrivit producătorilor de mobilă din judeţul Covasna, criza economică şi financiară nu este singurul factor ce afectează vânzările din domeniu, produsele second-hand având, la rândul lor, un rol destul de important în scăderea vânzărilor de mobilier autohton. Chiar dacă în judeţul nostru există aproximativ 50 de firme producătoare de mobilier, acestea sunt afectate puternic de către concurenţa pe care le-o fac magazinele de mobilier

Potrivit producătorilor de mobilă din judeţul Covasna, criza economică şi financiară nu este singurul factor ce afectează vânzările din domeniu, produsele second-hand având, la rândul lor, un rol destul de important în scăderea vânzărilor de mobilier autohton.

Chiar dacă în judeţul nostru există aproximativ 50 de firme producătoare de mobilier, acestea sunt afectate puternic de către concurenţa pe care le-o fac magazinele de mobilier secondhand.

Preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii (ASIMCOV) Covasna, Bagoly Miklos, consideră că există pericolul ca, în viitor, activitatea producătorilor de mobilă să fie pusă în pericol de cei care comercializează mobilă secondhand, aşa cum şi industria textilă este afectată de magazinele de haine second- hand. Potrivit celor de la ASIMCOV, în judeţul nostru se importă mobilă second- hand din ţări precum Polonia şi Germania, la preţuri mult sub cele percepute pentru mobila nouă.

În ceea ce priveşte efectele crizei, acestea s-au resimţit puternic în exporturile de mobilier, care au scăzut cu 40%, în vreme ce exporturile de elemente din lemn şi cherestea au scăzut cu aproximativ 25%.

Producătorii de mobilă au mai sesizat, totodată, că în ultimii trei- patru ani, gusturile în ceea ce priveşte elementele de mobilier s-au schimbat destul de puternic. Astfel, românii au început să renunţe la dulapurile impunătoare de altădată, optând pentru garderobele mascate cu uşi, de tip american. Nici rafturile pentru televizoare nu mai au mare căutare, fiind preferat stilul simplu, cel de montare direct pe perete al unui suport pentru televizor. La mare căutare continuă, însă, să rămână, canapelele şi fotoliile, preferate în spaţii mai aerisite.

Monica Rizea

Teme articol: ASIMCOV second hand mobiler
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 17 iulie 2009
Producatorii astia locali n-au auzit de piata libera? Sa scada preturile in loc sa se planga. Sau-si sa ofere ceva mai competitiv decat comerciantii second-hand.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.