ACTUALITATE 5 august 2012

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, la sfinţirea Mănăstirii de la Sita Buzăului

de Agerpres | 119 vizualizări

Mănăstirea “Schimbarea la faţă” din Sita Buzăului va fi sfinţită luni, în prezenţa mitropolitului Ardealului, IPS Laurenţiu Streza şi a altor înalte feţe bisericeşti.

Piatra de temelie a sfântului lăcaş a fost pusă în anul 1997 la iniţiativa preotului Florin Tohănean, actualul protopop al Protopopiatului Întorsura Buzăului, pe un teren donat de familia Muscalu. În anul 2000 a devenit mănăstire de maici, iar în jurul acesteia a fost ridicat un complex de aşezăminte care cuprinde chilii, o bibliotecă, dar şi ateliere de pictură şi broderie. Pictarea bisericii a început în anul 2007 şi a fost realizată de o echipă de pictori conduşi de Vasile Buzuloi.

Protopopul Florin Tonănean a declarat că la construirea mănăstirii au contribuit cu donaţii credincioşi din toată ţara, iar aceasta a devenit un important loc de pelerinaj pentru creştini.

Sfinţirea mănăstirii va avea loc luni, când Biserica ortodoxă sărbătoreşte “Schimbarea la faţă”, în prezenţa mitropolitului Ardealului IPS Laurenţiu Streza, a ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscop de Covasna şi Harghita, şi a altor feţe bisericeşti.

În judeţul Covasna mai sunt încă două mănăstiri ortodoxe, la Valea Mare şi la Mărcuş.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.