ACTUALITATE 28 septembrie 2009

Mircea Dinescu revine la Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 485 vizualizări
Confluenţa dintre literatura românească şi cea maghiară, dezbătută la „Scriitori români printre secui”

[singlepic=380,400,200,,left]Patru dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani se vor afla, pe 1 octombrie, la Sfântu-Gheorghe. În cadrul evenimentului „Scriitori Români printre Secui”, organizat de Biblioteca Judeţeană cu sprijinul Centrului de Cultură al judeţului Covasna, cei pasionaţi de literatură se vor înâlni cu Simona Popescu, Mircea Dinescu, Filip Florian şi Dan Lungu. Întâlnirea cititorilor cu cei patru autori va avea loc miercuri, 1 octombrie, cu începere de la

Confluenţa dintre literatura românească şi cea maghiară, dezbătută la „Scriitori români printre secui”

Patru dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani se vor afla, pe 1 octombrie, la Sfântu-Gheorghe. În cadrul evenimentului „Scriitori Români printre Secui”, organizat de Biblioteca Judeţeană cu sprijinul Centrului de Cultură al judeţului Covasna, cei pasionaţi de literatură se vor înâlni cu Simona Popescu, Mircea Dinescu, Filip Florian şi Dan Lungu.

Întâlnirea cititorilor cu cei patru autori va avea loc miercuri, 1 octombrie, cu începere de la ora 18, în Sala Gabor Aron a Bibliotecii Judeţene. Evenimentul cuprinde un dialog deschis între autori şi cititori, dialog ce se va plia pe reflectarea realităţilor literaturii de dinainte de 1990 şi a zonelor de interferenţă dintre literatura românească şi cea maghiară.

Fiind deschisă tuturor celor care gustă oricând literatura de calitate, întâlnirea cu cei patru scriitori români va cuprinde şi citirea unor fragmente din operele acestora, fragmente ce se vor relua inclusiv în limba maghiară. Moderatorii evenimentului vor fi criticul literar şi publicistul Ion Bogdan Lefter şi directorul Bibliotecii Judeţene, traducătorul Szonda Szabolcs.

Potrivit lui Szonda Szabolcs, la întâlnirea cu cei patru scriitori sunt aşteptaţi iubitorii de literatură, intelectualii, elevii şi profesorii, scopul evenimentului fiind acela de a vedea cum aceşti scriitori, traduşi şi în limba maghiară, văd confluenţele dintre cultura şi literatura românească şi cea maghiară.

„Cred că va fi o întâlnire memorabilă pentru cei din Sfântu Gheorghe, iar faptul că aceşti autori vor apărea în faţa publicului este un mare plus. Temele abordate vor fi cele privitoare la modul în care aceşti autori aduc în operele lor perioada de dinainte de 1990. Cred că este un moment oportun, la 20 de ani de la schimbarea regimului, să vedem cum apare tematica interferenţei dintre cele două literaturi şi culturi, în operele acestor scriitori”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene.

Szonda Szabolcs a mai precizat că întâlnirea cu scriitorii se doreşte a fi mai puţin formală şi mai mult relaxată, nefiind excluse inclusiv abordările altor teme decât cele strict literare.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.