ACTUALITATE 19 octombrie 2009

Ministerul Educaţiei a descoperit lucrări supraevaluate la bacalaureat

de Covasna Media | 391 vizualizări
[singlepic=447,250,250,,left]Meritau nota cinci, dar au primit zece. Aceasta este concluzia comisiei de evaluare a ministerului Educaţiei după ce a recorectat lucrările câtorva sute de elevi din toată ţară. În Gorj, printre cei care au primit 10 la română la bacalaureat, deşi meritau note mult mai mici, se află copiii unor

Meritau nota cinci, dar au primit zece. Aceasta este concluzia comisiei de evaluare a ministerului Educaţiei după ce a recorectat lucrările câtorva sute de elevi din toată ţară. În Gorj, printre cei care au primit 10 la română la bacalaureat, deşi meritau note mult mai mici, se află copiii unor persoane influente.

Gorjul a fost pe locul doi în topul judeţelor cu cele mai multe note de 10. Cei mai mulţi dintre elevii eminenţi sunt de la liceul Tudor Vladimirescu. În total în judeţul gorj Ministerul Educaţiei a descoperit 70 de note de 10 nejustificate. Întâmplător sau nu, aparţin copiilor unor oameni importanţi în zonă.

Unele lucrări au primit 10 deşi la recorectare au obţinut doar 5.80. Lucrări supraevaluate au mai fost descoperite de Comisia naţională şi în Mehedinţi, Iaşi, Dolj, Botoşani, Sălaj. Reevaluarea nu va avea însă impact asupra elevilor, iar notele obţinute de aceştia la examen nu se vor modifica. Notele de 10 nu ţin doar de prestigiu. Conform procedurilor şcolare, mediile mari la bac pot ajuta la obţinerea unui loc într-o facultate de stat. Ancheta Ministerului Educaţiei se va extinde în toate celelalte 10 judeţe unde notele de 10 s-au dat pe bandă rulantă.

Foto: Mediafax

Teme articol: bacalaureat supraevaluare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.