ACTUALITATE 4 decembrie 2008

Microbuz, decor în curtea şcolii

de Covasna Media | 559 vizualizări
Şcoala generală din Poian este mândra posesoare a unui microbuz şcolar care stă de trei luni în curtea şcolii, nefolosit, pentru că nu are cine să-l conducă.

Şcoala generală din Poian este mândra posesoare a unui microbuz şcolar care stă de trei luni în curtea şcolii, nefolosit, pentru că nu are cine să-l conducă. Inspectoarea-şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztely Irma, spune că situaţia de acolo este una care ţine mai mult de bunul-simţ al părţilor implicate, decât de o eventuală chestiune legală. „Până la urmă trebuie să recunoaştem că la Poian este o problemă de bun-simţ din partea autorităţilor locale. Este inadmisibil ca şcoala să aibă microbuz, pe care l-au cerut, l-au fundamentat şi să nu se poată ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte şoferul microbuzului. Din câte am înţeles eu, postul este deja „ocupat” de un tânăr pe care Primăria doreşte să îl pună şofer, dar nu are încă în carnetul de conducere categoria „D”, care i-ar permite să conducă un astfel de mijloc de transport”, a spus Keresztely Irma. Directorul şcolii din Poian, Gabor Barna, spune că situaţia „stagnează”, deocamdată, dar că el ...

Şcoala generală din Poian este mândra posesoare a unui microbuz şcolar care stă de trei luni în curtea şcolii, nefolosit, pentru că nu are cine să-l conducă.

Inspectoarea-şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztely Irma, spune că situaţia de acolo este una care ţine mai mult de bunul-simţ al părţilor implicate, decât de o eventuală chestiune legală. „Până la urmă trebuie să recunoaştem că la Poian este o problemă de bun-simţ din partea autorităţilor locale. Este inadmisibil ca şcoala să aibă microbuz, pe care l-au cerut, l-au fundamentat şi să nu se poată ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte şoferul microbuzului. Din câte am înţeles eu, postul este deja „ocupat” de un tânăr pe care Primăria doreşte să îl pună şofer, dar nu are încă în carnetul de conducere categoria „D”, care i-ar permite să conducă un astfel de mijloc de transport”, a spus Keresztely Irma.

Ca şi microbuzul, situaţia stagnează

Directorul şcolii din Poian, Gabor Barna, spune că situaţia „stagnează”, deocamdată, dar că el speră să se rezolve în cursul acestei luni. „Nu se poate vorbi de un conflict între mine şi primăriţa Jakab Edit. Problema este că Primăria spune că nu este legal să angajeze ei un şofer pentru o proprietate care aparţine şcolii, iar noi nu avem în organigramă un post de şofer. Noi am propus să angajăm, dar ei zic că nu. Nu ştiu cum se va rezolva chestiunea aceasta”, ne-a declarat Gabor Barna. Un sătean s-a oferit să transporte gratuit copiii, dar şi această cerere a fost refuzată. Între timp, copiii vin la şcoală cu bicicletele, sau cu rata şi se „bucură” că au un microbuz şcolar pe post de decor.

Bianca Stupu

Teme articol: elevi scoala microbuz Poian
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.