ACTUALITATE 26 iunie 2012

Medicul Şerban Brătişteanu şi trei poliţişti, ridicaţi de DNA

de Covasna Media | 43 vizualizări

UPDATE ora 16.00

Brădişteanu, interceptat de DNA. Medicul ar fi spus familiei că starea lui Năstase este foarte bună

Şerban Brădişteanu a fost interceptat de DNA, iar procurorii îşi întemeiază acuzaţiile împotriva medicului în baza înregistrărilor convorbirilor telefonice avute de acesta, informează România TV. Brădişteanu ar fi vorbit de mai multe ori cu membrii familiei şi le-ar fi spus că starea fostului premier este foarte bună.

Procurorii DNA au interceptat convorbirile medicului Şerban Brădişteanu. Doctorul a vorbit cu membrii familie Năstase şi le spunea că starea de sănătate a fostului premier este foarte bună, că în niciun caz nu există risc în cazul sănătăţii.

În declaraţiile publice, Brădişteanu spunea că Adrian Năstase riscă să facă un atac de cord. În urma acestor convorbiri, procurorii au decis să deschidă o anchetă.

DNA i-a ridicat marţi pe doctorul Şerban Brădisteanu şi pe trei poliţişti de la Poliţia Capitalei - Serviciul Urmăriri, aceştia fiind acuzaţi de favorizarea infractorului, potrivit romanialibera.ro. Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a confirmat că s-a deschis un dosar pentru a se verificare modul cum s-a pus în executare mandatul de arestare al lui Adrian Năstase. Potrivit acesteia, trei poliţişti şi un medic au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii.

La Direcţia Naţională Anticorupţie, Şerban Brătişteanu şi trei ofiţeri de la Poliţia Capitalei sunt anchetaţi în cazul lui Adrian Năstase. Ei sunt acuzaţi de favorizarea infractorului. Poliţiştii de la Urmăriri sunt acuzaţi că nu au pus în aplicare mandatul de arestare pentru Adrian Năstase.

După ce Adrian Năstase s-a rănit şi după ce l-a dus la Spitalul de Urgenţă, echipajul de poliţie trebuia să încheie un proces verbal şi să îl anunţe imediat pe judecătorul responsabil cu executarea pedepselor de la Tribunalul Bucureşti, scrie romanialibera.ro. Procesul verbal nu ar fi fost încheiat, iar instanţa a fost anunţată nu miercuri noaptea, ci abia vineri seara, prin fax, iar informaţia a ajuns efectiv la destinatar abia luni dimineaţă.

Doctorul Şerban Brădişteanu ar fi suspectat de faptul că l-ar fi favorizat pe Adrian Năstase, deoarece după acordarea primului ajutor fostul premier trebuia trimis la spitalul Penitenciarului Rahova, dacă transportul nu i-ar fi pus în pericol viaţa. Or, încă din primele declaraţii ale medicilor a rezultat că fostul premier s-a împuşcat fără să îşi atingă vreun organ vital.

De altfel, faptul că liderul PSD a fost dus la spital fără oxigen şi fără perfuzii şi că a fost operat abia a doua zi reprezintă indicii că rana a fost superficială şi, ca atare, trebuia dus la Rahova.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.