ACTUALITATE 9 iulie 2014

Medic harghitean prins în flagrant în timp ce lua mită de la un bolnav de cancer

de Covasna Media | 208 vizualizări

Șeful secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc cerea cel puţin 50 de lei de la bolnavii de cancer doar ca să îi primească în cabinet. Unul dintre pacienţi a avut curajul să îl denunţe, iar procurorii l-au prins în flagrent când primea mită.

Medicul oncolog primea bani sau pachete de cafea şi sticle cu băutură în biroul de la spital. Acolo l-au şi prins în flagrant procurorii anti-corupţie.

În ziua respectivă, doctorul care este şi coordonator județean al Programului național de oncologie pentru Harghita, ar fi primit peste 800 de lei, de la 13 pacienţi. În total, în primele patru luni ale acestui an, oncologul a consultat şi a luat bani de la peste 85 de bolnavi, spun anchetatorii.

Potrivit declarației de avere, medicul Csiki Csongor are două conturi bancare, unul cu 10.000 de euro și altul cu 23.000 de lei. Primeşte un salariu de 100.000 de lei pe an, o casă şi un apartament la Miercurea Ciuc, plus o casă de vacanță la 20 de kilometri de oraș.

Medicul este cumnatul lui Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, reținut și el de DNA în 2013, tot pentru corupție.

Nu e primul caz în care bolnavii de cancer sunt furaţi de cei plătiţi să le aline suferinţa. Unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri este acum anchetat acum de procurori: reţeaua de medici care vindea medicamente oncologice, în loc să le dea gratuit, cum spune legea.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
lili, 10 iulie 2014
Nu este o scuza, este o explicatie, adica in Romania fura toti cei care pot sa fure !!!
Florin, 10 iulie 2014
@lili Daca politicienii fura, asta nu e o scuza sa iei spaga.
Florin, 10 iulie 2014
Daca la un salariu de 8000 de lei lunar mai iei spaga de la un bolnav de cancer, no comment.
lili, 10 iulie 2014
Ca medicii procedeaza asa stim si simtim fiecare cand ajungem sa avem probleme de sanatate.. Cand vad insa ce avere are omul asta incep cumva sa rad, gandindu-ma la analfabetii de politicieni care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.