ACTUALITATE 20 aprilie 2009

Masă de Paşte pentru sărmani

de Covasna Media | 268 vizualizări
Persoane defavorizate au beneficiat ieri de o masă îmbelşugată cu ocazia sfintelor sărbători de Paşte

Peste o sută de persoane cu probleme sociale din Sfântu-Gheorghe s-au bucurat ieri, în a doua zi a Paştelui ortodox, de o masă cu bucate specifice acestei sărbători. Drobul, ouăle roşii, ciorba de miel, friptura şi cozonacii au fost nelipsite de pe masa invitaţilor care au primit binecuvântarea preoţilor ortodocşi prezenţi la eveniment. Masa de sărbătoare a fost organizată la cantina Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi, fiind sponsorizată de

Persoane defavorizate au beneficiat ieri de o masă îmbelşugată cu ocazia sfintelor sărbători de Paşte

Peste o sută de persoane cu probleme sociale din Sfântu-Gheorghe s-au bucurat ieri, în a doua zi a Paştelui ortodox, de o masă cu bucate specifice acestei sărbători.

Drobul, ouăle roşii, ciorba de miel, friptura şi cozonacii au fost nelipsite de pe masa invitaţilor care au primit binecuvântarea preoţilor ortodocşi prezenţi la eveniment. Masa de sărbătoare a fost organizată la cantina Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi, fiind sponsorizată de reprezentanţii PSD Covasna.

Potrivit directorului Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi, Rodica Pârvan, invitaţii au fost aleşi de preoţii din cele patru parohii ortodoxe şi sunt oameni cu probleme sociale, cu mulţi copii şi care nu îşi permit să pună pe masă bucate prea alese de Sărbătoarea Paştelui. De altfel, aceasta nu este prima dată când persoanele aflate în greutate sunt invitate la cantina şcolii cu ocazia unor sărbători, pentru a primi pachete sau o masă caldă.

Directorul Grupului Şcolar a precizat că participanţii la masa de Paşte nu au fost aleşi pe criterii politice, sarcina de a-i selecta pe cei cu probleme revenind preoţilor din parohiile ortodoxe, iar cei invitaţi sunt ortodocşi, fiind vorba de sărbătoarea ortodoxă a Învierii Domnului.

În baza de date a Centrului Eclesiastic Mitropolit Nicolae Colan din Sfântu-Gheorghe sunt cuprinse peste o sută de persoane cu probleme sociale, care întâmpină greutăţi financiare, nu au locuri de muncă şi au mulţi copii.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.