ACTUALITATE 12 august 2013

Marţi 13 – Ziua Informării Preventive

de Covasna Media | 78 vizualizări

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că în fiecare zi de marţi 13, organizează „Ziua informării Preventive”.

Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă

Astfel, marţi, 13 august, în intervalul orar 10.00 - 12.00, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Covasna, situat pe strada Oltului nr. 31-33 din Sf. Gheorghe, precum şi sediile celor două subunităţi de intervenţie (Secţia de Pompieri Târgu Secuiesc şi Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului) îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

De asemenea, la nivelul judeţului vor fi organizate puncte de informare preventivă şi distribuire de broşuri şi flyere în parcul central şi în magazinele Şugaş şi Kaufland – cele mai importante centre comerciale din municipiul Sf. Gheorghe, precum şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă la Centrul de Agrement Pădureni (Moacşa).

Totodată, pe site-ului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă www.isujcv.ro se găseşte o legătură către profilul Informare preventivă de pe site-ul de socializare Facebook, unde cei interesaţi pot participa la un concurs organizat pe această temă.

Vă reamintim că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a încheiat în anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat „Împreună pentru siguranţă al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. – Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Locotenent Mazîlu Oana Ionela

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.