ACTUALITATE 11 ianuarie 2010

Markó Béla l-a învestit prefect pe György Ervin

de Covasna Media | 734 vizualizări
11ian2010-ervinNoul prefect de Covasna, György Ervin, a fost învestit sâmbătă în funcţie, în prezenţa liderului UDMR, vicepremierul Markó Béla, a vicepreşedintelui PD-L George Scripcaru, a mai multor personalităţi politice locale din UDMR şi PD-L, precum şi a primarilor din judeţ. Învestirea lui György Ervin a avut loc în sala comună de şedinţe a Consiliului Judeţean şi a Prefecturii, iar discursul de deschidere

11ian2010-ervinNoul prefect de Covasna, György Ervin, a fost învestit sâmbătă în funcţie, în prezenţa liderului UDMR, vicepremierul Markó Béla, a vicepreşedintelui PD-L George Scripcaru, a mai multor personalităţi politice locale din UDMR şi PD-L, precum şi a primarilor din judeţ.

Învestirea lui György Ervin a avut loc în sala comună de şedinţe a Consiliului Judeţean şi a Prefecturii, iar discursul de deschidere a fost susţinut de Markó Béla. Preşedintele UDMR a apreciat că numirea lui György Ervin reprezintă un moment deo­sebit de important, asumarea răspunderii de către Uniune, ca parte a Guvernului, alături de PD-L şi implicit implicarea în rezolvarea actualei situaţii de criză a ţării, prim măsuri de relansare economică.

„Ne-am asumat o răspundere foarte importantă, tocmai pentru aceste judeţe - Covasna şi Harghita, pentru această zonă şi anume relaţiile interetnice, căutarea şi găsirea de soluţii privind rezolvarea problemelor legate de aceste relaţii, fiind conştienţi de această responsabilitate”, a arătat Markó Béla, subliniind că alături de subprefecţi şi de conducătorii deconcentratelor, György Ervin va avea responsabilitatea politicii Guvernului, a legalităţii şi constituţionalităţii în administraţie, precum şi identificarea unor soluţii de bunăstare economică a judeţului.

Preşedintele UDMR a subliniat necesi­tatea unei colaborări cât mai bune între Prefectură şi Consiliul Judeţean, adminis­traţiile locale şi instituţiile deconcentrate.

În ceea ce priveşte însemnătatea pe care o reprezintă existenţa unui prefect maghiar susţinut de UDMR în judeţul Covasna, Markó a apreciat că aceasta este foarte mare, fiind un simbol al normalităţii pentru specificul zonei.

György Ervin a fost numit prefect în virtutea principiului mobilităţii funcţiilor publice, el trecând în această funcţie din cea de subprefect. Învestirea noului prefect a cuprins şi depunerea, de către acesta, a jurământului de credinţă, prin care s-a obligat la respectarea Constituţiei, a drep­turilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, aplicarea legilor ţării, îndeplinirea conştiincioasă a îndatoririlor ce-i revin şi păstrarea secretului profesional.

„Aş putea spune că nu e nimic nou sub soare, eu cred că împreună cu colegii, cu deconcentratele şi Consiliile Locale vom continua acel drum început acum cinci ani. Sper să avem o colaborare mai bună sau cel puţin aşa de bună ca în anii precedenţi - desigur, toate acestea în spiritul legii. Cu această ocazie vreau să le mulţumesc primarilor, domnului preşedinte Markó Béla, celor de la Consiliul Judeţean şi sperând că munca aceasta va avea şi rezultate în viitor, cred că putem începe un mandat, sper eu, folositor pentru judeţ”, a declarat György Ervin în discursul său de învestire.

Odată cu numirea lui Codrin Munteanu în funcţia de prefect, la finele lui ianuarie 2009,  György Ervin a fost numit inspector guvernamental şi apoi subprefect, după ce, între decembrie 2004 şi ianuarie 2009, ocupase prima funcţie din Prefectură. Trecerea lui György Ervin pe funcţia de prefect lasă liber un loc de subprefect, acesta revenind PD-L, care nu a anunţat, încă, pe cine anume va numi pentru această poziţie.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.