ACTUALITATE 23 iunie 2020

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Covasna: În ultima perioadă instituţia a fost ţinta multor atacuri

de Agerpres | 2358 vizualizări

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat că instituţia pe care a o conduce a fost, în ultima perioadă, ţinta mai multor atacuri din partea unor persoane nemulţumite de faptul că, în ultimele două luni şi jumătate, spitalul a acordat tratament doar bolnavilor COVID.

Acesta a menţionat că decizia ca unitatea medicală să fie spital COVID nu a fost luată în plan local, ci de Ministerul Sănătăţii, iar din momentul în care numărul pacienţilor cu acest diagnostic a început să scadă s-a trecut la reorganizarea activităţii, astfel încât să se poată relua asistenţa medicală şi pentru bolnavii cu alte patologii.

„În ultima perioadă de timp, am primit multe atacuri în ceea ce priveşte faptul că sunt mulţi angajaţi care, cum ar veni, nu lucrează (...) Aceste decizii nu au fost luate de noi, ar fi fost bine să le luăm noi, dar nu noi am hotărât cine este spital suport şi cine este spital COVID. Deciziile acestea au fost luate prin dispoziţii legale, prin ordine de ministru, prin dispoziţii şi prin adrese (...) Noi ne-am pregătit pentru salvarea de vieţi. Din fericire, cifrele care au fost avansate şi la care ne puteam aştepta nu s-au produs (...). Dar şi în această situaţie, noi ne-am pregătit“, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai spus că, la începutul lunii iunie, când numărul pacienţilor cu noul coronavirus începuse să scadă, a luat decizia mutării secţiei COVID din clădirea principală a spitalului într-un imobil separat, lucru ce va face posibilă reluarea treptată a activităţii celorlalte secţii.

„La începutul lunii acesteia, în condiţiile în care numărul pacienţilor COVID pozitiv a scăzut până la 3, am decis mutarea în clădirea de Boli Infecţioase a pacienţilor suspect COVID, respectiv COVID pozitiv pentru a elibera clădirea principală, iar, în aceste condiţii, începând de săptămâna următoare, vom relansa treptat activitatea celorlalte secţii“, a mai spus Andras Nagy Robert.

Potrivit ultimelor date publicate de Instituţia Prefectului Covasna, de la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţ au fost depistate 264 de persoane cu COVID-19, iar în momentul de faţă, în Spitalul Judeţean sunt internaţi 36 de pacienţi cu acest diagnostic, numărul fiind în creştere faţă de zilele trecute.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.