ACTUALITATE 1 octombrie 2020

Managerul Spitalului Judeţean: Avem nevoie de sânge, e nevoie de mai mulţi donatori

de Agerpres | 1148 vizualizări

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a făcut miercuri, un nou apel către cetăţeni să doneze sânge, arătând că atât instituţia pe care o conduce, cât şi alte unităţi medicale din ţară se confruntă cu o lipsă acută de sânge şi produse sanguine.

„Apelul este în continuare valabil, în continuare şi în prezent e nevoie de mai mulţi donatori. Încercăm să prioritizăm, încercăm să găsim alte soluţii pentru transfuzia de sânge sau de produse sanguine. Până acum nu au fost probleme ieşite din comun, când am solicitat produse de sânge sau sânge am primit în ziua respectivă sau a doua zi, au fost rezolvate problemele, dar, pentru a evita această grabă în aprovizionarea cu produse sanguine este nevoie de mai mulţi donatori în continuare“, a declarat miercuri, managerul Andras Nagy Robert.

În urmă cu aproape două săptămâni, acesta a făcut un prim apel către donatori, arătând că starea multor pacienţi internaţi în spital este gravă şi necesită sânge, iar numărul accidentelor de circulaţie a crescut după data de 15 mai, când restricţiile impuse în contextul pandemiei s-au relaxat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.