ACTUALITATE 19 august 2014

Mamele şi pensionarii, iertaţi de datorii. Proiectele de lege privind amnistia fiscală au fost aprobate de Guvern

de Covasna Media | 77 vizualizări

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor. Aceste acte normative vor fi transmise Parlamentului spre adoptare.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, la începutul şedinţei de Guvern, că persoanele care au depus documente false pentru a obţine pensie nu vor beneficia de amnistia fiscală.

Se scutesc toţi pensionarii care sunt în sistemul de pensii până la data intrării în vigoare a legii, care va fi fixată de Parlament. (...) Pe cine nu scutim de la plată sunt pensionarii cărora li s-au stabilit debite pentru că au prezentat fie declaraţii false, fie documente false, a precizat Rovana Plumb.

La rândul său, premierul Victor Ponta a arătat că Parlamentul poate „să mai includă eventual” alte categorii de persoane, dacă apar probleme similare.

El a precizat că este de datoria Executivului să rezolve situaţiile în care funcţionarii statului greşesc în detrimentul cetăţenilor.

„Cred că e de datoria Guvernului să facă această propunere şi, dacă Parlamentul o va adopta, trebuie să dăm un mesaj către aceşti oameni să nu intre în panică, să nu comită gesturi extreme şi să nu creadă că toată viaţa li se termină din cauza unor funcţionari care nu şi-au făcut bine treaba”, a spus Victor Ponta.

Din proiectul de lege prezentat recent în dezbatere publică de Ministerul Muncii rezultă că doar mamele care au primit indemnizaţii pentru creşterea copilului calculate greşit vor fi amnistiate, nu şi cele care au folosit documente eliberate cu nerespectarea legii sau care au declarat lucruri neconforme realităţii.

Proiectul de act normativ va fi în dezbatere publică până în 17 septembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 7 ore, 56 minute

Concert Mozart

Acum 8 ore, 41 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.