ACTUALITATE 14 februarie 2020

„Mall cultural” în locul Hotelului Bodoc

de Daniela Luca | 4918 vizualizări

Investiția din centrul orașului va fi unică în țară, spune primarul Antal Árpád

În zona centrală a orașului se va construi un complex cultural multifuncțional pentru tineri, au anunțat autoritățile locale, vineri, 14 februarie, în cadrul unei conferințe de presă. Investiția va fi finanțată de Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna și Fundația Sapientia. Demolarea Hotelului Bodoc este planificată pentru a doua jumătate a acestui an.

Nevoia unui „mall cultural” s-a conturat datorită faptului că în prezent calitatea serviciilor culturale din oraș este mult peste nivelul infrastructurii în care acestea se desfășoară, spun autoritățile.

Investiția se va realiza în zona Hotelului Bodoc, însă se va întinde pe un perimetru mai mare, mai exact între străzile Ciucului, 1 Decembrie, Kossuth Lajos și Kőrösi Csoma Sándor.

„Dorim să facem un anunț important pentru acest oraș și nu numai, și anume faptul că cele trei instituții dorim să ne asociem pentru realizarea unui proiect foarte curajos prin care dorim să realizăm cea mai modernă sală multifuncțională care va deservi tinerii și va deservi cultura în municipiul Sfântu Gheorghe. Intenția noastră este să facem un complex care să fie la nivelul secolului al XXI-lea și să fie cel mai bun din România. (...) Va fi o piață culturală și de tineret cu multe instituții de cultură”, a spus în cadrul conferinței de presă, primarul Antal Árpád, adăugând totodată că investiția va fi finanțată din bugetul celor trei instituții asociate.

Biblioteca Județeană se va muta în noul complex

Complexul va îngloba o mare parte dintre instituțiile culturale din municipiu, dar și Biblioteca Județeană, conform președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. Mai mult, aici se va realiza și o sală de concerte, unică în țară.

„Noi, Consiliul Județean Covasna, o să participăm cu imobilul pe care îl avem în zona respectivă pentru a da posibilitatea de dezvoltare a acestui centru și desigur pe parcurs și cu bani din bugetul Consiliului Județean Covasna, pentru că vrem să fim alături nu numai de oraș, nu numai de această instituție, dar vrem să intrăm și cu o instituție, mai exact cu Biblioteca Județeană. După cum se știe clădirea actuală este improprie pentru activitatea bibliotecii pentru că nu pentru bibliotecă s-a construit”, a spus în cadrul aceleiași conferințe de presă, Tamás Sándor.

Valoarea investiției va fi cunoscută după realizarea proiectul tehnic, conform primarul Antal Árpád. Planul Urbanistic Zonal pentru această investiție a fost lansat și va fi finalizat în aproximativ jumătate de an. Totodată, săptămâna viitoare va fi lansată în dezbatere publică asocierea dintre cele trei instituții, urmând ca pe data de 14 martie să fie prezentat tot conceptul din spatele proiectului.

În ceea ce privește demolarea Hotelului Bodoc, aceasta este planificată pentru a doua jumătate a acestui an, iar paralel va începe proiectarea noului complex cultural. Municipalitatea preconizează că investiția se va finaliza până în anul 2024.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.