ACTUALITATE 13 ianuarie 2010

Mai puţin de 20% din fetiţele din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col

de Covasna Media | 355 vizualizări
13ian2009-col_uterinDin aproximativ 1.900 de fetiţe din judeţ care ar trebui să primească vaccinul contra cancerului de col uterin în cadrul celei de-a doua campanii de vaccinare, doar un număr de 354 s-au vaccinat până la data de 3 ianuarie. Directorul DSP Covasna, dr. Deme Judith, a declarat că vaccinul a fost distribuit medicilor de familie spre finele lunii decembrie şi au la dispoziţie 2.500 de doze. Până acum, 354 de fetiţe au fost vaccinate contra virusului HPV.

13ian2009-col_uterinDin aproximativ 1.900 de fetiţe din judeţ care ar trebui să primească vaccinul contra cancerului de col uterin în cadrul celei de-a doua campanii de vaccinare, doar un număr de 354 s-au vaccinat până la data de 3 ianuarie.

Directorul DSP Covasna, dr. Deme Judith, a declarat că vaccinul a fost distribuit medicilor de familie spre finele lunii decembrie şi au la dispoziţie 2.500 de doze. Până acum, 354 de fetiţe au fost vaccinate contra virusului HPV.

„Din dozele pe care le avem trebuie să facem astfel încât să putem administra şi cele două rapeluri. Obligaţia noastră este să putem să asigurăm continuitate la acele persoane la care am dat primul vaccin, trebuie să avem continuitate la persoanele vaccinate în primul tur”, a spus dr. Deme, amintind că în prima campanie de vaccinare de anul trecut au fost vaccinate 164 de fetiţe.

Potrivit conducerii DSP, reticenţa faţă de acest vaccin nu mai este la fel de mare ca anul trecut şi în funcţie de interes vor extinde vaccinarea. „Nu a fost nicio reacţie adversă în urma vaccinărilor din prima campanie”, a mai spus dr. Deme.

Potrivit ultimelor date, la nivelul judeţului Covasna se înregistrează anual în jur de 50 de noi cazuri de cancer de col uterin, iar în ţară sunt 3.000 de cazuri anual. Din cele aproape 4.000 de cazuri tumorale din judeţ, 340 sunt cancer de col uterin, cifră considerată alarmantă.

Ana Sidon

Sursa foto: bizchannel.ro

Teme articol: vaccin col uterin cancer
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.