ACTUALITATE 8 octombrie 2009

Mai mulţi cartofi

de Covasna Media | 595 vizualizări
Producţia medie de cartofi pe hectar a crescut anul acesta cu aproximativ o tonă

[singlepic=414,400,200,,left]Media producţiei de cartofi din acest an de la nivelul judeţului Covasna se arată cu aproximativ o tonă pe hectar mai mare faţă de cea de anul trecut, ca urmare a ploilor care au căzut la momentul potrivit. Astfel, dacă anul trecut media pe hectar era de 17 tone, până acum la o recoltare de aproximativ 90% a suprafeţei cultivată cu cartofi această cantitate medie a crescut la peste 18

Producţia medie de cartofi pe hectar a crescut anul acesta cu aproximativ o tonă

Media producţiei de cartofi din acest an de la nivelul judeţului Covasna se arată cu aproximativ o tonă pe hectar mai mare faţă de cea de anul trecut, ca urmare a ploilor care au căzut la momentul potrivit.

Astfel, dacă anul trecut media pe hectar era de 17 tone, până acum la o recoltare de aproximativ 90% a suprafeţei cultivată cu cartofi această cantitate medie a crescut la peste 18 tone la hectar.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurală Covasna (DADR), Doru Toboltoc, suprafaţa cultivată cu cartof în judeţ este de 15.300 de hectare, cu o producţie medie de 18.500 de kg/hectar. Detalii în Observatorul de Covasna de astăzi!

Teme articol: cartofi recolta productie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.