ACTUALITATE 9 decembrie 2009

Mai multă criză, mai multe drepturi de câştigat

de Covasna Media | 637 vizualizări
Potrivit Sanitas, anul acesta a fost cel mai greu din ultimii nouă ani Criza financiară, economică sau politică au făcut din anul 2009 unul dintre cele mai grele pentru sistemul sanitar. Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că anul care se încheie imediat a fost cel mai greun an din 2000 încoace, asta din cauza bugetului foarte mic pe care l-au avut spitalele.

Potrivit Sanitas, anul acesta a fost cel mai greu din ultimii nouă ani

Criza financiară, economică sau politică au făcut din anul 2009 unul dintre cele mai grele pentru sistemul sanitar. Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că anul care se încheie imediat a fost cel mai greun an din 2000 încoace, asta din cauza bugetului foarte mic pe care l-au avut spitalele.

“În afară de cele două spitale naţionale – Cardiologie şi Vâlcele, eventual un pic la Ambulanţă – restul sunt în situaţie cruntă din punctul de vedere al finanţării. Am avut foarte mult de lucru”, a spus Neagovici.

Potrivit acestuia, în seria drepturilor personalului sanitar care au fost recent câştigate de sindicat se află şi o sentinţă definitivă prin care Serviciul de Ambulanţă trebuie să plătească o diferenţă de spor pe 4 luni, iar Spitalul Orăşenesc Covasna 3 drepturi – al 13-lea salariu pe 2008, prima de stabilitate pe semestrul I al anului acesta, 2% din trimestrul III pe 2008 şi 2% din semestrul I pe 2009.

“Este o sumă foarte mare, de 600.000 de lei, la Spitalul Orăşenesc. Vom discuta cu ambele conduceri ale unităţilor amintite şi mergem pe o rezolvare amiabilă, nu executăm forţat”, a spus liderul Sanitas.

Un alt proces câştigat, de data aceasta cu posibilitate de recurs la Curtea de Apel Braşov, este cel privind acordarea primei de stabilitate şi de 2% pe semestrul I 2009 pentru angajaţii din Spitalul Judeţean. Este vorba de peste 500 de salariaţi, iar suma totală pe care unitatea ar trebui să o aloce se ridică la un milion de lei.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.