ACTUALITATE 20 decembrie 2012

Magia Crăciunului

de Covasna Media | 572 vizualizări

Magia CrăciunuluiCrăciunul este sărbătoarea care aduce bucurie în sufletul tuturor. De la colinde la felicitări dedicate celor dragi, la gânduri bune îndreptate către cei din jur, toate acestea sunt menite să ne facă să ne simţim mai aproape unul de celălalt, să ne dorim nu doar să primim, ci şi să oferim din puţinul pe care îl avem.

Acestea ne-au îndemnat pe noi, Clasa Pregătitoare de la Şcoala Gimnazială „Váradi József”, să desfăşurăm o amplă activitate dedicată acestei sărbători creştine.

Mai întâi, pentru a-i bucura pe părinţi dar şi publicul adunat în Sala Sporturilor din Sf. Gheorghe, am participat la festivalul „Crăciunul la români”, desfăşurat sâmbătă 15 decembrie. Datorită minunatei organizări a Fundaţiei „Mihai Viteazul”, vocile cristaline ale colindătorilor au umplut de bucurie şi emoţie sufletele spectatorilor.

De asemenea, pentru a arăta că ne gândim şi la copiii din jur, am donat jucării Şcolii Speciale din Sfântu Gheorghe. Alături de partenerii de la Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, ne-am bucurat să aducem zâmbetul pe buzele unor copii minunaţi.

Pentru a ne consolida prietenia cu elevii din clasa I de la Şcoala Primară Belin Vale, am realizat, cu toată priceperea şi cu mult drag, felicitări de Crăciun pentru aceştia. Lumânări, clopoţei şi steluţe, alături de urări de bine le-au fost transmise prin intermediul felicitărilor.

Un alt proiect educaţional este cel desfăşurat în parteneriat cu Liceul de Arte „Plugor Sándor”. Întrucât considerăm că relaţiile armonioase pot exista între copii de diferite vârste, elevi din clasele a V-a şi a XI-a din acest liceu au participat la activitatea „Să ascultăm poveşti la gura sobei” desfăşurată în şcoala noastră. Poveştile citite de elevii mai mari, care au stat la baza unor desene realizate împreună, colindele interpretate, podoabele de Crăciun confecţionate, au făcut ca bucuria acestei sărbători să ne pătrundă în suflete, să conştientizăm faptul că sărbătoarea Crăciunului înseamnă bunătate, apropierea de ceilalţi şi suflet curat.

Gabriela Leonte, prof. înv. primar

Şcoala Gimnazială „Váradi József” Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.