ACTUALITATE 13 mai 2009

Lupta împotriva violenţei continuă

de Covasna Media | 724 vizualizări
Proiectul de prevenire a violenţei în şcoli, derulat sub numele „Fii propriul tău stăpân”, a fost implementat în ultima perioadă în mai multe şcoli şi licee din judeţ, cum ar fi Şcoala Generală Varadi Jozsef, Colegiul Miko, Grupul Şcolar Kos Karoly sau Liceul Economic Berde Janos din Sfântu-Gheorghe, cele mai recente acţiuni având loc în ultimele şcoli amintite. La prezentările de la cele două unităţi şcolare au participat în jur de 250 de elevi alături de

Proiectul de prevenire a violenţei în şcoli, derulat sub numele „Fii propriul tău stăpân”, a fost implementat în ultima perioadă în mai multe şcoli şi licee din judeţ, cum ar fi Şcoala Generală Varadi Jozsef, Colegiul Miko, Grupul Şcolar Kos Karoly sau Liceul Economic Berde Janos din Sfântu-Gheorghe, cele mai recente acţiuni având loc în ultimele şcoli amintite.

La prezentările de la cele două unităţi şcolare au participat în jur de 250 de elevi alături de profesori, care au asistat la expuneri pe tema violenţei, au completat chestionare şi s-au implicat în discuţii pe marginea unor imagini despre violenţă. Potrivit subcomisarului Lorincz-Sidon Ligia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IJP Covasna, participanţii au dovedit un grad ridicat de receptivitate şi s-au arătat interesaţi de această problemă a violenţei, unii solicitând chiar ca prezentările să aibă loc şi în alte clase. În cursul zilei de astăzi, prezentările vor avea loc la Grupul Şcolar Puskas Tivadar, urmat ulterior de alte şcoli. Proiectul „Fii propriul tău stăpân“ derulat de Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul IJP Co vasna, în colaborare cu mai mulţi parteneri, se bazeză pe Programul Naţional de Prevenire şi Combatere a Delincvenţei Juvenile şi a Victimizării Minorilor şi se derulează în intervalul aprilie – iunie. În derularea activităţilor acestui proiect a fost şi va fi implicată şi Poliţia de Proximitate.

Scopul proiectului ţine de reducerea factorilor de risc şi creşterea factorilor de protecţie pentru prevenirea violenţei în şcoli, prin intermediul dezvoltării şi îmbunătăţirii unor deprinderi de viaţă sănătoase. Grupul ţintă este format din copiii aflaţi în clasele gimnaziale şi liceale din unităţile de învăţământ din judeţ.

A.S.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.