ACTUALITATE 1 octombrie 2009

Luni va fi grevă generală în tot sistemul bugetar din România

de Covasna Media | 212 vizualizări
[singlepic=388,400,200,,left]Alianţa Bugetarilor nu renunţă la proteste. După ce ieri au pichetat sediile PSD şi PD-L, sindicaliştii au anunţat că vor continua cu potestele. Luni, 5 octombrie, 800.000 de angajaţi din sistemul bugetar vor intra în grevă generală. Sindicaliştii s-au întâlnit ieri, la sediul PSD, şi cu ministrul Muncii, Marian Sârbu. „Domnul ministru şi-a arătat disponibilitatea de a dialoga în continuare în cadrul

Alianţa Bugetarilor nu renunţă la proteste. După ce ieri au pichetat sediile PSD şi PD-L, sindicaliştii au anunţat că vor continua cu potestele. Luni, 5 octombrie, 800.000 de angajaţi din sistemul bugetar vor intra în grevă generală. Sindicaliştii s-au întâlnit ieri, la sediul PSD, şi cu ministrul Muncii, Marian Sârbu.

„Domnul ministru şi-a arătat disponibilitatea de a dialoga în continuare în cadrul Parlamentului României la Comisia de Buget-Finanţe şi la Comisia de Muncă“, a precizat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi Alianţei Bugetarilor, angajaţi din învăţământ, sănătate şi funcţionarii publici, au pichetat sediile PSD şi PD-L din Bucureşti, protestând faţă de prevederile legii unice a salarizării unice, prin care le sunt tăiate sporurile.

Protestele sindicaliştilor ar urma că continue pe 5 octombrie, cu o grevă generală de o zi, anunţată de federaţiile sindicale care îi reprezintă pe poliţişti, personalul sanitar, cadrele didactice şi funcţionarii publici. Apoi, pe 7 octombrie, sindicatele din Alianţa Bugetarilor vor face un miting şi un marş de protest în Capitală.

Realitatea.net

Teme articol: PD-L PSD greva bugetari
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.