ACTUALITATE 17 aprilie 2016

Luni începe săptămâna „Şcoala Altfel”

de Covasna Media | 567 vizualizări

Şcoala Altfel, derulată în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară sub genericul „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, se desfășoară anul acesta în perioada 18-22 aprilie. Potrivit edu.ro, site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, în această săptămână se derulează, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

„Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. Anul acesta, clopoţelul acestei săptămâni va suna în data 18 aprilie 2016. Activităţile propuse exced curriculumul naţional şi sperăm să aducă plus-valoare întregii comunităţi şcolare, prin competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, prin zâmbetele elevilor şi dascălilor implicaţi”, transmite Ministerul Educaţiei Naţionale.

Preşedinta Consiliului Elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Denisa Gabor, ne-a declarat că „Şcoala Altfel” este pentru toți elevii o oportunitate de a învăța într-un mod cât mai plăcut şi mai creativ. „Consider că factorul care face această săptămână atât de frumoasă este lipsa presiunii oferită de note, catalog, clopoțel şi alte elemente care ne displac. Prin diferitele activități din cadrul acestei săptămâni, elevul învață mult mai repede şi mai eficient, acesta fiind unul dintre scopurile propuse de acest proiect. Contextul non-formal face posibilă socializarea dintre elev şi profesor, care la cursurile obişnuite este slab dezvoltată. Sunt sigură că următoarele cinci zile vor fi deosebite şi lipsite de rutină la Colegiul Național «Mihai Viteazul»”, ne-a spus Denisa Gabor.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.