ACTUALITATE 28 mai 2013

Lucrările de reabilitare a străzilor se desfăşoară în forţă

de Covasna Media | 132 vizualizări

Şi în momentul de faţă, în Sfântu Gheorghe se desfăşoară lucrări de infrastructură pe mai multe străzi, finanţarea acestora realizându-se din mai multe surse. Pe strada Oltului, care a creat multe neplăceri în trecutul apropiat, s-a turnat primul strat de asfalt şi se poate circula pe acesta. Directorul Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei, Biró László, a vorbit despre starea lucrărilor, cât şi despre numărul străzilor care vor primi, în acest an, covor asfaltic nou.

„În foarte multe locaţii se desfăşoară lucrări de reabilitare, este greu să le şi numărăm. Strada Oltului se realizează din creditul împrumutat de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cât şi modernizarea reţelei iluminatului public din Cartierul Olt”, a spus Biró László.

Până la strada Nicolae Bălcescu s-a turnat covorul asfaltic, pe partea cealaltă se lucrează la fundament, lucrările merg într-un ritm bun, astfel că, până la sfârşitul lunii mai se aşteaptă să se finalizeze şi acest tronson de stradă. Parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, reabilitarea străzii Daczó se apropie şi ea de final: s-a turnat asfaltul, au fost montaţi şi noii stâlpi de iluminat, trebuie finalizate doar lucrările de reabilitare a trotuarelor.

Strada Borviz se reînnoieşte din bugetul propriu al oraşului, în zilele acestea fiind demarate lucrările de asfaltare a trotuarelor. Angajaţii Consiliului Local lucrează la reabilitarea intrărilor din faţa blocurilor de pe străzile Táncsics Mihály şi László Ferenc. Sunt în curs şi lucrările la reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, schimbarea conductelor de gaz şi amplasarea sub pământ a cablurilor de electricitate.

Lucrătorii de la societatea de furnizare a gazului metan lucrează pe străzile Nicolae Bălcescu, Victor Babeş, Andrei Şaguna, Teilor, Táncsics Mihály, László Ferenc, Porumbeilor, Vulturilor şi Primăverii.

Totodată, continuă lucrările de reînnoire a reţelei de apă şi canalizare, pe strada Váradi József acestea fiind finalizate, pe strada  Kossuth Lajos şi în Piaţa Fântânii fiind aproape finalizate, pe strada  Bánki Donát lucrările sunt în curs, iar pe strada Konsza Samu aceste lucrări sunt realizate în proporţie de 90%. Aici au fost întâmpinate anumite probleme la racordare, dar se rezolvă şi acestea.

„Se mai lucrează pe strada Brazilor, pe strada Ghioceilor şi au fost începute lucrările de modernizare şi schimbare a conductelor de apă şi canalizare pe strada Fabricii. Urmează strada Rozelor şi strada Grădinarilor, şi în scurt timp utilajele se vor afla şi pe străzile  Gödri Ferenc şi Stadionului.

Fiecare locaţie are propriul ei plan şi ritm de avansare a lucrărilor. Până la sfârşitul anului 2013, vom avea covor asfaltic nou pe străzile Daczó (fiind finalizată în proporţie de 90%), Nicolae Bălcescu, Podului, Victor Babeş, Vulturilor, Primăverii, Porumbeilor, Konsza Samu şi Martinovics Ignác.

Din creditul de la BERD se va finaliza strada Oltului, iar restul vor fi finalizate în anul 2014”, a mai adăugat Biró László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.