ACTUALITATE 2 octombrie 2016

Lucrări de reabilitare şi vopsire a drumurilor din judeţ

de Covasna Media | 587 vizualizări

În judeţul Covasna se desfăşoară în acelaşi timp două lucrări importante. Firma Viarom a început executarea lucrărilor de modernizare a drumului judeţean 112, sectorul cuprins între Sfântu Gheorghe, Ilieni şi limita judeţului Braşov, în timp ce în alte părţi ale judeţului se execută lucrări de vopsire a marcajelor rutiere.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a declarat: „Drumuri şi Poduri S.A. a început lucrările de vopsire a marcajelor rutiere. Este un lucru extrem de important în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. Potrivit unui sondaj efectuat recent în UE, marcajele rutiere măresc cu 15% şansa de a evita accidentele rutiere pe timp de zi, iar pe timp de noapte toate acestea se multiplică. Acolo unde este posibil, mă gândesc aici în primul rând la porţiunile de drum recent modernizate, la îmbrăcămintea rutieră de calitate, se vor trasa trei linii: adică nu doar la mijlocul drumului, ci şi pe ambele margini ale drumului.”

În cadrul acestei acţiuni de toamnă, vor fi revopsite 55 de treceri de pietoni şi o porţiune de drum lungă de 181 km. Această măsură vizează toate drumurile judeţene, cu excepţia drumului spre Ilieni, adică drumul judeţean 112.

Lucrările sunt deja în curs de derulare pe acest sector de drum: în mai multe locuri se execută lucrări de înlocuire a podeţelor existente, motiv pentru care circulaţia se desfăşoară doar pe o bandă.

Desfacerea îmbrăcăminţii rutiere este prevăzută a fi începută în primele zile din octombrie,  în mod ideal agregatul va înainta zilnic cu o viteză de 500-600 metri. O veste bună pentru localnici este că pe timpul lucrărilor probabil nu va fi necesară închiderea ambelor benzi de circulaţie, astfel circulaţia va fi restricţionată doar parţial.

În cadrul lucrărilor a căror valoare se ridică la 7,5 milioane lei, pe acest drum se realizează un nou strat de bază şi se vor turna mai multe straturi de asfalt: este posibil ca turnarea primului strat de asfalt să se realizeze anul acesta, iar  stratul de uzură va fi aşternut în primăvara anului 2017.

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.