ACTUALITATE 9 martie 2010

Locuinţele pentru specialişti, blocate de retrocedări

de Covasna Media | 507 vizualizări

Construcţiile de case pentru specialişti, pe care Guvernul vrea să le facă în mediul rural printr-un proiect al Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, vor fi întârziate, probabil, ca urmare a timpului scurt rămas până la data finală de depunere a dosarelor.

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat că identificarea terenurilor pe care să poată fi costruite respectivele locuinţe este una problematică, în primul rând din cauza retrocedărilor, deoarece acestea nu sunt finalizate, iar potrivit legii, primăriile nu pot dispune de terenurile pe care le au în proprietate decât după ce au terminat soluţionarea fiecărei cereri pe legile proprietăţii.

„Dacă o primărie are teren la dispoziţie, Legea Fondului Funciar o obligă la punerea la dispoziţia solicitanţilor. Sigur, pentru anumite programe, ca cel de faţă, dacă se poate dovedi cumva că există suficient teren pentru solicitări, spijinim şi noi cum se poate, cu jurişti şi altele… dar trebuie dovezile. În plus, în prezent aşteptăm metodologia programului, pentru a putea discuta concret”, a mai arătat Gyorgy Ervin.

Potrivit acestuia, în judeţul Covasna există foarte mulţi primari care s-au arătat interesaţi şi dispuşi să se implice în program. Termenul de depunere a dosarelor de către primării pentru construcţia de locuinţe este de 31 martie.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.