ACTUALITATE 17 septembrie 2015

Locuinţe pentru tinerii medici şi farmacişti care lucrează în sistemul public din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 158 vizualizări

Şase locuinţe de serviciu construite în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă „Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe vor fi atribuite, începând cu data de 1 noiembrie, medicilor şi farmaciştilor tineri care lucrează în sistemul public de sănătate.

Complexul rezidenţial, care cuprinde trei garso­niere şi trei locuinţe cu câte trei camere, a fost construit de Fundaţia Studium-Prospero din Târgu Mureş, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, care, în cursul zilei de joi, au anunţat demararea procedurilor de selecţie a viitorilor locatari. Locuinţele vor putea fi ocupate de medici specialişti, medici rezidenţi şi farmacişti care lucrează în Sfântu Gheorghe, iar candidaţii vor trebui să trimită dosarele de înscriere pe adresa fundaţiei până pe data de 5 octombrie a.c.

Managerul Spitalului Judeţean, Andras Nagy Robert, a declarat pentru Agerpres că în ultimii ani a reuşit să atragă mai mulţi medici şi rezidenţi la Sfântu Gheorghe, iar posibilitatea acordării unei locuinţe de serviciu, precum şi perspectiva de a lucra într-un spital modern i-ar putea determina să se stabilească definitiv în judeţul Covasna.

El a menţionat că spitalul a beneficiat de investiţii masive în dotarea secţiilor cu echipamente, aparatură medicală şi mobilier, iar până la sfârşitul acestui an se vor încheia lucrările de consolidare şi reabilitare a clădirii, începute în 2005 şi finanţate de Ministerul Sănătăţii, din bugetul Consiliului Judeţean şi din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Potrivit acestuia, Spitalul Judeţean a îndeplinit circa 95% din criteriile de evaluare stabilite pentru acreditarea la nivelul III, respectiv ca spital „cu grad de încredere ridicat”, iar după terminarea lucrărilor va fi una dintre cele mai moderne instituţii medicale din regiune.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.