ACTUALITATE 1 iunie 2010

Lider de sindicat: Eliminarea biletelor de tratament - dezastruoasă pentru staţiunea Covasna

de Covasna Media | 611 vizualizări
Președintele Sanitas Covasna și CNSLR Frăţia din judeţ, Vasile Neagovici, susţine că eliminarea biletelor de tratament începând cu luna iulie va reprezenta un dezastru pentru staţiunea Covasna, în condiţiile în care 90% dintre turiștii care vin aici vara sunt pensionari. Vasile Neagovici a declarat că atât Sanitas cât și CNSLR resping eliminarea acestor bilete, având în vedere atât faptul că au foarte mulţi membri

Președintele Sanitas Covasna și CNSLR Frăţia din judeţ, Vasile Neagovici, susţine că eliminarea biletelor de tratament începând cu luna iulie va reprezenta un dezastru pentru staţiunea Covasna, în condiţiile în care 90% dintre turiștii care vin aici vara sunt pensionari.

Vasile Neagovici a declarat că atât Sanitas cât și CNSLR resping eliminarea acestor bilete, având în vedere atât faptul că au foarte mulţi membri salariaţi din această zonă balneară, dar și faptul că lipsa biletelor va afecta comunităţile unde există asemenea societăţi comerciale de turism balnear.

„Conform contractului cu CNSAS, din cunoștinţele mele de la 1 iulie în staţiunea Covasna nu va mai veni niciun pensionar cu bilet subvenţionat, până în luna septembrie, dar se pare că nu vor mai fi deloc anul ăsta. Este un risc major pentru staţiunea Covasna, dar cred că și pentru alte localităţi. Pentru orașul Covasna va fi o catastrofă, având în vedere că acei pensionari lasă și niște bani în servicii, în comerţul local, aducând un venit destul de substanţial”, a declarat Neagovici.

Potrivit acestuia, 90% din totalul locurilor de cazare din Covasna sunt acoperite cu pensionarii veniţi prin bilete subvenţionate de Casa de Pensii. Primarul orașului Covasna, Lorincz Zsigmond, spune că, într-adevăr, situaţia nu va fi una deloc ușoară, dar nu este catastrofală și în acest fel hotelierii și societăţile balneare vor fi mai interesate să atragă și alte categorii de turiști și se vor ghida după principiile pieţei libere.

Pachete speciale

Astfel, edilul a declarat că hotelurile au conceput deja pachete speciale pentru cardiaci, dar nu numai, care se învârt în jurul sumei de 1.000 – 1.200 de lei pentru 12 zile.

„Este grav. Cumva și cândva a fost construit un sistem bazat pe aceste bilete, dar nu aș spune că e catastrofală situaţia. În fiecare rău este și un pic de bine, și a venit timpul să fie un pachet special pregătit, ca hotelierii să încerce mai mult să aducă clienţi și în afara biletelor subvenţionate”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, hotelurile au făcut deja pachete și sunt în legătură cu birourile turistice, iar mare parte din pachetele acestea speciale sunt pentru cardiaci.

Un alt aspect care ar trebui luat în calcul, mai crede primarul, ar fi faptul că ar fi timpul ca în staţiune să mai vină și alte categorii, pe lângă pensionari, care să crească veniturile din Covasna.

Începând din data de 1 iulie, Guvernul va sista acordarea biletelor de odihnă pentru tratament care urmau să fie contractate prin intermediul Casei Naţionale de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale pe parcursul întregului an.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 1 iunie 2010
Ce ar putea vedea sau cum s-ar putea distra un turist in Covasna ? Trebuie investitii masive si apoi sa aveti pretentii sa vina turistii. Si mai taiati cate o stea fiecarui hotel, ca in majoritatea nu citeste integral
Janos Iuhas, 1 iunie 2010
Cine dă stele domnul Costel? Ştiţi cum le dă? CU protocol şi cu papuci de unica folosinţă şi cu aia ca să nu te uzi pe păr când faci duş, aşa se dă stelele!
Costel Holospin, 1 iunie 2010
A sosit momentul in care se poate face turism adevarat, ceea ce se face in acest moment in statiunea Covasna nu se numeste turism, vorbesc in cunostinta de cauza fiind o persoana care am lucrat in citeste integral
reluc, 1 iunie 2010
cu data de 1 /07/10 secuii o sa inceapa sa culeaga ce au semanat(votat)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.