ACTUALITATE 12 ianuarie 2010

Licitaţie electronică pentru atribuirea cornului

de Covasna Media | 403 vizualizări
Elevii din judeţ încă nu primesc cornul din programul „Lapte şi corn” 12ian2010-cornConducerea Consiliului Judeţean Covasna (CJ) va organiza luna aceasta o nouă licitaţie pentru atribuirea cornului din programul „Lapte şi corn”, după ce prima a fost contestată şi judecată în instanţă. Vicepreşedintele CJ, Henning László, a declarat că licitaţia va fi una electronică, care durează mult mai puţin, şi speră ca în scurt timp elevii să îşi primească din nou cornul şi problemele să se lămurească.

Elevii din judeţ încă nu primesc cornul din programul „Lapte şi corn”

12ian2010-cornConducerea Consiliului Judeţean Covasna (CJ) va organiza luna aceasta o nouă licitaţie pentru atribuirea cornului din programul „Lapte şi corn”, după ce prima a fost contestată şi judecată în instanţă.

Vicepreşedintele CJ, Henning László, a declarat că licitaţia va fi una electronică, care durează mult mai puţin, şi speră ca în scurt timp elevii să îşi primească din nou cornul şi problemele să se lămurească.

„În cel mult două săptămâni va fi licitaţie electronică, care durează o zi – două, sperăm să nu mai fie contestaţii, iar de anul viitor se vor ocupa primăriile de aceste achiziţii, pentru că se contestă în prostie. Dacă se organizează la primării, sumele vor fi mai mici şi conform legii se poate face atribuire directă şi nu se mai contestă”, a declarat Henning.

La sfârşitul lunii decembrie, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au constatat că firma contestată fusese într-adevăr sancţionată în urmă cu doi ani şi a făcut fals în declaraţie.

Firma respectivă, din Bistriţa Năsăud, nu mai are voie să participe la noua licitaţie. Programul „Laptele şi cornul“ are în Covasna o valoare de 3,4 milioane de lei, din care o treime este cornul. În jur de 29.000 de elevi nu au primit însă deloc cornul de la începutul anului şcolar şi până în prezent, din cauza unei contestaţii a licitaţiei.

Proiectul „Lapte şi corn“ a început pentru clasele I - IV în anul şcolar 2002 – 2003 şi ulterior a fost extins şi pentru elevii claselor V-VIII. La nivelul judeţului Covasna de acest program beneficiază 29.000 de elevi.

Ana Sidon

Teme articol: lapte licitatie corn
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.