Liceul Mikes Kelemen intră în reabilitare şi consolidare
Consilierii locali au aprobat ieri documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii în ceea ce priveşte reabilitarea şi consolidarea corpului A al clădirilor ce aparţin de Liceul Teoretic Mikes Kelemen, având în vedere că au fost depistate probleme legate de starea şi siguranţa clădirilor.
Din analizele efectuate la Mikes Kelemen, specialiştii au stabilit că există probleme în ceea ce priveşte starea şi accesibilitatea infrastructurii existente precum şi cu siguranţa clădirilor, motiv pentru care se impune necesitatea efectuării unor lucrări de reabilitare, consolidare şi modernizare atât a clădirilor cât şi a utilităţilor aferente.
Reabilitarea Corpului A va fi finanţată din fonduri ale Programului Operaţional Regional (POR) privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Valoarea proiectului se ridică la aproape 4 milioane de lei plus TVA, din care contribuţia locală proprie este de 2%. În cadrul lucrărilor va fi cuprinsă printre altele şi revizuirea hidroizolaţiilor clădirii, prin aplicarea unei vopsele speciale pentru hidroizolaţii astfel încât clădirea să îşi menţină frumuseţea exterioară.
Locuinţe de serviciu în Ţigaretei
Tot ieri, Consiliul Local a aprobat documentaţia tehnico-economică pentru lucrările de intervenţii la locuinţele de serviciu care vor fi construite în strada Ţigaretei.
Locuinţele vor fi destinate tinerilor cu studii superioare, în vederea stimulării acestora de a-şi practica meseriile în Sfântu-Gheorghe. Acestea vor fi amenajate în două construcţii existente pe strada Ţigaretei, care au fost construite la începutul anilor ‘80. Conform raportului de specialitate, starea lor tehnică este în general bună, nu s-au constatat degradări ale structurii de rezistenţă, singurele care nu conferă siguranţă fiind scările de acces la etaje.
În cadrul proiectului pentru locuinţe au fost propuse două variante – una în care se vorbeşte despre realizarea a 32 de locuinţe şi construirea unor scări de acces între cele două corpuri de clădire, care vor asigura accesul la etaj pentru ambele corpuri, şi o a doua variantă care propune realizarea a 28 de locuinţe din care 4 module de locuit au suprafaţa utilă mai mare, acestea fiind destinate tinerilor cu copii. Şi în această propunere s-a cuprins construirea unor scări de acces între cele două corpuri de clădire, proiectantul propunând spre realizare cea de-a doua variantă.
În ceea ce priveşte costurile, ambele variante ar însemna aproape 2,9 milioane de lei, cu o mică diferenţă între cele două sume.
Ana Sidon