ACTUALITATE 3 noiembrie 2013

Legume și fructe donate elevilor de la Școala Gimnazială Specială

de Covasna Media | 129 vizualizări

Ca în fiecare an școlar, la sfârșitul lunii octombrie este organizată campania socială de sprijinire a copiilor aflați în dificultate „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza elevii și profesorii cu privire la situația dificilă în care se află copiii afectați de lipsa de alimente.

De aceea, în perioada 28-31 octombrie voluntarii de la Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, îndrumați de prof. Cătălina Voicu și cei de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, îndrumați de prof. Liliana Grosar, au colectat fructe și legume destinate copiilor de la Școala Gimnazială Specială din Sfântu Gheorghe.

În data de 31 octombrie, voluntari şi profesori am oferit bunurile adunate elevilor cu care ne-am împrietenit de-a lungul ultimilor ani școlari, prin intermediul activităților desfășurate în comun în cadrul parteneriatului educațional „Ne pasă de cei din jur”. Cu această ocazie, împărțiți în trei grupe, am preparat împreună o delicioasă salată de fructe, am colorat un poster având motto-ul „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” și, pentru că tot am importat sărbătoarea de Halloween, am sculptat niște dovleci, că doar tot legume sunt și aceștia.

Prin această activitate, am urmărit consolidarea abilităților elevilor de a conviețui într-o societate în care primează valori precum solidaritatea, implicarea, angajamentul și responsabilitatea, aspecte ce reprezintă obiective ale acestei campanii naționale.

Prof. Cătălina Voicu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.