ACTUALITATE 13 august 2014

Legume care hidratează mai mult decât apa

de Covasna Media | 68 vizualizări

Hidratarea este foarte importantă, mai ales în timpul verii, atunci când, din cauza transpiraţiei abundente, organismul are nevoie de mai multe lichide. Puţini oameni ştiu că anumite alimente ajută la menţinerea echilibrului apei în corp şi asigură buna funcţionare a organismului. Fie­care celulă din organism este compusă din apă şi toţi oamenii au nevoie de apă pentru executarea corespunzătoare a funcţiilor celulare.

Castravetele conţine un procent ridicat de apă, dar şi de vitamina C. Această legumă este o alegere excelentă pe perioada verii, deoarece reîmprospătează organismul şi îi oferă nutrienţii necesari.

Roşiile conţin o cantitate mare de apă şi fibre. Ele reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanţi, care ajută la reduce­rea leziunilor pielii după expunerea la radiaţiile UV.

Dovleceii conţin 95% apă. Sunt unul dintre cele mai bune ali­mente în ceea ce priveşte hi­dratarea. Dovleceii sunt săraci în calorii, bogaţi în fibre şi sunt o sursă excelentă de acid folic şi vita­minele A şi C.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.