ACTUALITATE 29 octombrie 2013

Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns din nou la Sfântu Gheorghe [FOTO]

de Covasna Media | 176 vizualizări

La fel ca în anul școlar precedent, Laboratorul Verde al Reciclării, un proiect al Eco-Rom Ambalaje SA, a pornit într-o nouă caravană prin școlile din România, ajungând zilele acestea în Sfântu Gheorghe, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și la Școala Generală „Váradi József”. Aici, aproximativ 200 de elevi au experimentat colectarea separată într-un autocar modern, echipat cu tehnologie de ultimă generație.

Desene animate și joacă

Laboratorul este de fapt un autocar special, cu două compartimente distinse: un mic cinematograf, unde copiii de clasa a treia și a patra au urmărit un film de desene animate pe tema reciclării, și un laborator modern, unde cei mici au avut ocazia să aprofundeze informațiile primite prin animație. În acest al doilea compartiment sunt montate 10 tablete, iar elevii au avut misiunea de a recicla fiecare tip de deșeu în pubela corectă. Este un joc de echipă, iar fiecare a încercat să se descurce cât mai bine posibil, să adune cât mai multe deșeuri în timpul alocat pentru misiune.

„Laboratorul Verde al Reciclării este un laborator mobil, adaptat preferințelor copiilor, unde ficţiunea şi realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare: sala de cinema 3D – unde elevii urmăresc aventura a 5 deşeuri de ambalaje către fabrica de reciclare, zona de joc în echipă pe tablete PC – unde aceştia trebuie să colecteze separat cât mai multe obiecte în containerele corecte şi cubul magic al reciclării – unde experimentează mecanica reciclării. La finele fiecărui semestru şcolar, clasa cu cel mai bun punctaj primeşte ca premiu o vizită la o fabrică de reciclare pentru a observa procesul de transformare a deşeurilor de ambalaje în produse noi” – a declarat reprezentanta proiectului, Alina Croitoru.

Copii încântați

Cei mici s-au bucurat de ora mai puțin obișnuită şi spun că și acasă colectează deșeurile selectiv. „Cel mai mult mi-a plăcut jocul, când a trebuit să alegem coșul de gunoi pentru borcan, pahar de iaurt și carton” – ne-a spus un băiețel de la Școala „Váradi József”. Alți colegi ai lui s-au distrat pe cinste cu roboțelul R-Eco, mascota campaniei. Unii spuneau că este extraterestru, alții erau curioși să vadă dacă e într-adevăr robot sau un om costumat. Iar R-Eco le-a stat la dispoziție, s-a împrietenit cu cei mici și, desigur, a stat la poze cu fiecare dintre ei.

Laboratorul Verde al Reciclării este implementat de Eco-Rom Ambalaje SA, o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului „Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.