ACTUALITATE 12 februarie 2010

La Sfântu-Gheorghe se va construi o bază sportivă de 5 milioane de euro

de Covasna Media | 722 vizualizări
Banii ar trebui să vină de la Ministerul Educaţiei, Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi bugetul local 12feb2010-bazaAutorităţile locale din Sfântu Gheorghe intenţionează să construiască, în cartierul Simeria, o bază sportivă ultramodernă, care să servească Grupului Şcolar Sportiv „Kos Karoly”, dar şi altor activităţi sportive care vor avea loc în municipiu. Primarul Antal Arpad a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul bazei sportive, care va cuprinde o parcare subterană cu 53 de locuri, o sală de forţă

Banii ar trebui să vină de la Ministerul Educaţiei, Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi bugetul local

12feb2010-bazaAutorităţile locale din Sfântu Gheorghe intenţionează să construiască, în cartierul Simeria, o bază sportivă ultramodernă, care să servească Grupului Şcolar Sportiv „Kos Karoly”, dar şi altor activităţi sportive care vor avea loc în municipiu.

Primarul Antal Arpad a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul bazei sportive, care va cuprinde o parcare subterană cu 53 de locuri, o sală de forţă şi alta de fitness, un magazin sportiv, două săli de luptă şi respectiv gimnastică, o tribună destinată competiţiilor sportive, o zonă multifuncţională, un cămin pentru cazarea sportivilor, un bufet - restaurant, birouri şi spaţii destinate logisticii necesare bazei. Întreaga investiţie a fost estimată la suma de cinci milioane de euro, Antal Arpad declarând că se doreşte ca municipiul Sfântu Gheorghe să intre în posesia aceesteia peste trei ani.

„Cele cinci milioane de euro necesare investiţiei ar trebui să vină de la Ministerul Educaţiei, Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi bugetul local”, a declarat primarul, adăugând că, în ceea ce priveşte banii de la bugetul local, aceştia nu au fost cuprinşi în sumele din 2010, urmare a situaţiei financiare şi economice de criză.

Încă două locaţii destinate sportului

Sfântu Gheorghe mai are depus, la CNI, proiectul unei săli de sport ce se va construi pe strada Crângului. Un alt proiect vizează construirea unei săli multifuncţionale, cu o capacitate de 3.000 de locuri, la ieşire spre Miercurea Ciuc, investiţie estimată la 250.000 de lei.

„Pentru această sală am avut un proces de aproximativ şase luni, pe care l-am câştigat acum, încheind contractul cu o societate din Cluj, venită în asociaţie cu Universitatea Tehnică din Cluj. Proiectul a fost ales de noi, însă o societate a atacat licitaţia, judecându-ne în acest sens. Acum s-a încheiat procesul, iar în trei luni trebuie realizat proiectul pentru noua sală de sport”, a explicat primarul Antal Arpad.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
catalinho, 14 februarie 2010
e buna decizia .... trebuia luata mai devreme.
hu, 14 februarie 2010
Foarte bine frumos programu o baza sportiva. Trebuie sustinut si ajutat conceptia ,nu numa critica, ca de critici avem destul.
hu, 14 februarie 2010
Foarte bine frumos programu o baza sportiva trebuie sustinut si ajutat conceptia nu numa critica ca de critici avem destul.
Dinparcare, 13 februarie 2010
mai e mult de la vorbe pana la fapte...sa fim seriosi... domnul primar vrea mai multe sali de sport decat are Brasovul sau Sibiul....nu zic ca e rau...dar e nerealist...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.